LEUNASE 10000 IU 1 flakon Etkileşimi

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Leunase etkileşimi, Leunase etken madde, Leunase yardımcı maddeler, Leunase alkol, Leunase etkileşim, Leunase kullananlar, Leunase dozu, Leunase kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Vinkristin

L-Asparaginaz ile eşzamanlı olarak ya da hemen öncesinde yapılan vinkristin uygulaması, toksisite artışı ve anaflaktik reaksiyon riskinde artışla ilişkilendirilmiştir.

Prednison

L-Asparaginaz ile eşzamanlı olarak prednison kullanılması pıhtılaşma değerlerinde değişme riskinde artışa neden olabilmektedir (öm. fibrinojen ve ATTIII seviyelerinde düşme).

Metotreksat. sitarabin

Metotreksat ve sitarabin farklı yollarla etki gösterebilir; bu ilaçların öncesinde uygulanmasıyla L-Asparaginazın etkisinde sinerjik artış meydana gelebilir. Sonrasında uygulanmasıyla ise bu etkin maddeler L-Asparaginazın etkisinde antagonist şekilde azalmaya yol açabilirler.

Genel

L-Asparaginaz, diğer ilaçların karaciğer fonksiyonu üzerindeki toksisite artışına neden olabilir.

Antikoagülanlar

L-asparaginaz kullanılması, koagülasyon faktörlerinde dalgalanmaya yol açabilir. Bu durum, kanama ve/veya tromboza eğilimi arttırabilir.

Kumarin, varfarin gibi antikoagülanlar ve dipiridamol, asetilsalisilik gibi non-steroid antienflamatuvarların L-asparaginaz iie eş zamanlı kullanılmasının gerektiği durumlarda çok

dikkat edilmelidir.

Aşılama

Kemoterapi ve altta yatan hastalık ile birlikte en çok kullanılan kombinasyonlar değerlendirildiğinde genel bir sonuç olarak, canlı aşılarla aşılama ciddi enfeksiyon riskinde artışa neden olmaktadır. Bu nedenle canlı aşılar ile aşılama, lösemi tedavisinin tamamlanmasının ardından en erken 3 ay sonra yapılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Mevcut veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon: