LETROKS 2.5 mg 30 film tablet Uyarılar

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Letroks uyarılar, Letroks zararları, Letroks önlemler, Letroks riskler, Letroks yan etkisi, Letroks alerji, Letroks alkol, Letroks hamileler, Letroks emzirme, Letroks araç kullanımı, Letroks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Letrozolün meme kanserli erkeklerde kullanımını destekleyen yeterli bilgi bulunmamaktadır. Letrozol kreatinin klirensi 10 mL/dak olan hastalarda araştırılmamıştır. LETROKS uygulanmasından önce bu hastalardaki potansiyel kar/zarar oranı dikkatlice düşünülmelidir.

Letrozol güçlü bir estrojen düşürücü ajan olduğundan kemik mineral yoğunluğunda düşmeler beklenebilir. Letrozolün uzun zamanlı kırık riski üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Şiddetli karaciğer yetmezliğinde( Child- Pugh grade C) LETROKS kullanılmamalıdır. Letrozolle adjuvan tedavi sırasında, osteoporozlu veya osteoporoz riski altındaki kadınlar kemik mineral yoğunluklarını kemik dansitometresi örn: DEXA taraması ile tedavi başlangıcında ölçtürmelidirler. Letrozolle tedavi esnasında kemik mineral yoğunluklarındaki kaybın gösterilmesi için yeterli veri bulunmasa da osteoporoz tedavisi veya profilaksisi uygun şekilde başlanmalı ve LETROKS ile tedavi gören hastalar mutlaka dikkatlice izlenmelidir. Bu tıbbi ürün laktoz içerir. Seyrek olarak galaktoz intoleransı, Lapp-laktaz eksikliği veya glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu kalıtımsal problemleri bulunan hastalar bu tıbbi ürünü kullanmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

LETROKS kullanımı esnasmda yorgunluk ve baş dönmesi görüldüğünden ve seyrek olarak somnolans bildirildiğinden, araç veya makine kullanılması sırasmda ihtiyatlı olunması önerilir.