LETROKS 2.5 mg 30 film tablet Etkileşimi

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Letroks etkileşimi, Letroks etken madde, Letroks yardımcı maddeler, Letroks alkol, Letroks etkileşim, Letroks kullananlar, Letroks dozu, Letroks kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Simetidin ve varfarin ile klinik etkileşim çalışmaları göstermiştir ki; her ne kadar simetidin letrozolün in vitro ortamda metabolizmasından sorumlu olan sitokrom P450 izoenzimlerinden birinin inhibitörü olarak bilinse de, letrozolün bu ilaçlarla uygulanması klinik olarak anlamlı etkileşim sonuçları vermemektedir (Bakınız 5.2).

Sıklıkla reçetelenen diğer ilaçları alan hastalarda klinik olarak bağlantılı bir etkileşim olduğuna dair kanıt bulunamamıştır (örn:benzodiazepinler, barbitüratlar, diklofenak sodyum, ibuprofen, parasetamol, furosemid ve omeprazol gibi NSAI’lar).

Diğer antikanser ajanları ile letrozolün kombine kullanımı hakkında herhangi bir klinik bilgi yoktur.

Letrozol in vitro sitokrom P450 izoenzimlerinden 2A6’yı ve orta derecede de 2C19’u inhibe eder ancak, CYP2A6 ilaç metabolizmasında major bir rol oynamamaktadır. Konsantrasyonu plazmada bulunan miktardan yaklaşık 100 kat daha fazla olmasına rağmen, in vitro çalışmalar, Letrozolün diazepam (CYP2C19 substratı) metabolizmasını inhibe etmediğini göstermiştir. Böylece CYP2C19 ile ilgili klinik etkileşimlerin oluşma ihtimali azdır. Ancak; dağılımı temel olarak bu izoenzimlere dayanan ilaçların uygulanmasına ve terapötik aralığı dar olan ilaçlara dikkat gösterilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda ilaç etkileşim çalışmaları yürütülmemiştir. Şiddetli karaciğer yetmezliğinde (Child- Pugh grade C) LETROKS kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon: