LETROKS 2.5 mg 30 film tablet Dozu

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Letroks dozu, Letroks dozaj, Letroks doz aşımı, Letroks uygulama, Letroks kullanım şekli, Letroks kullanımı, Letroks kullanım süresi, Letroks açmı tokmu, Letroks nedir, Letroks ne için kullanılır, Letroks nasıl kullanılır, Letroks faydaları, Letroks etkileri, Letroks günde kaç kez, Letroks sabah mı akşam mı, Letroks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

LETROKS’un önerilen dozu günde tek sefer 2,5 mg’dır. Adjuvan tedavide LETROKS, 5 yıl boyunca veya tümör nüks edinceye kadar, hangi durum daha önce oluşursa, devam ettirilmelidir. Takip eden standart adjuvan tamoksifen tedavisinde LETROKS 3 yıl boyunca veya tümör nüks edinceye kadar, hangi durum daha önce oluşursa, devam ettirilmelidir. Uzun süreli verilerin şu anda az miktarda olmasından dolayı tedavi için optimal süre henüz bilinmemektedir. Metastatik hastalığı olan hastalarda LETROKS ile tedavi tümör ilerlemesi kanıtlanıncaya kadar devam ettirilmelidir. Operasyon öncesi dönemde düzenli takiple ilerlemenin gözlemlenmesi önerilmektedir (5.1 no’lu kısma bakınız "Farmakodinamik özellikler").

Uygulama şekli

Oral yolla kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Orta dereceli karaciğer (Child-Pugh grade A ve B) veya böbrek (kreatinin klirensi 20-50 mL/dak.) yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması önerilmemektedir (5.2 no’lu "farmakokinetik özellikler" kısmına bakınız).Şiddetli karaciğer yetmezliğinde (Child- Pugh grade C) LETROKS kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Etkinlik ve güvenlik açısından klinik değerlendirmeleri yapılmadığından LETROKS’un çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımına dair herhangi bir klinik bulgu yoktur. Hayvan çalışmalarında letrozol çok hafif akut toksisite göstermiştir. Klinik çalışmalarda, sağlıklı gönüllülerde test edilen en yüksek tek ve çoklu dozlar sırasıyla 30 mg ve 5 mg olup, 5 mg aynı zamanda postmenapozal dönemdeki meme kanseri hastalarında kullanılan en yüksek dozdur. Bu dozların hepsi iyi tolere edilmiştir. Letrozolün hiçbir dozu için yaşamı tehdit eden herhangi bir klinik belirti bulunmamıştır.

Letrozole karşı spesifik bir antidot yoktur. Çoğunlukla, destekleyici tedavi, semptomatik tedavi ve hayati bulguların düzenli olarak izlenmesi yeterli olmaktadır.