LATROST-T 2.5 ml göz damlası Etkileşimi

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Latrost etkileşimi, Latrost etken madde, Latrost yardımcı maddeler, Latrost alkol, Latrost etkileşim, Latrost kullananlar, Latrost dozu, Latrost kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Latanoprost+timolol kombinasyonu ile spesifik ilaç etkileşimi çalışmaları gerçekleştirilmemiştir.

İki prostaglandin analoğunun birlikte oftalmik uygulanmasını takiben intraoküler basınçta çelişkili yükselme olduğuna dair raporlar mevcuttur. Dolayısıyla, iki veya daha fazlaprostaglandinin, prostaglandin analoğunun veya prostaglandin türevlerinin kullanımıönerilmez.

Timolol ile CYP2D6 inhibitörleri (kinidin, fluoksetin, paroksetin gibi) birlikte kullanıldığında sistemik beta blokaj etkisini (kalp hızında düşüş, depresyon) potansyelize ettiğiraporlanmıştır.

Halen bir oral beta adrenerjik bloker ajan almakta olan hastalara LATROST-T verildiğinde intraoküler basınç üzerindeki etki veya sistemik beta blokajın bilinen etkilerikuvvetienebileceğinden iki veya daha fazla topikal beta adrenerjik bloker ajanın birliktekullanımı önerilmez.

Oftalmik beta-blokerlerin adrenalin ile eşzamanlı kullanılması halinde bazen midriazise neden olduğu bildirilmiştir.

Timolol içeren göz damlalarının oral kalsiyum kanal blokerleri, beta adrenerjik blokörler, antiaritmikler (amiodaron dahil), dijital glikozidler, parasempatomimetikler ve guanetidin ilebirlikte uygulanması halinde, hipotansiyon ve/veya belirgin bradikardiye yol açan aditif etkiolasılığı vardır.

Beta blokerler alınırken, klonidinin ani kesilmesine karşı hipertansif reaksiyon kuvvetlenebilir.

Beta blokerler antidiyabetik ajanların hipoglisemik etkilerini artırabilir. Beta blokerler hipoglisemi belirti ve semptomlarını maskeleyebilirler (bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanımuyarıları ve önlemleri).