LANSOR 30 mg 28 kapsül Etkileşimi

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lansor etkileşimi, Lansor etken madde, Lansor yardımcı maddeler, Lansor alkol, Lansor etkileşim, Lansor kullananlar, Lansor dozu, Lansor kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Lansoprazol sitokrom P450 enzim sistemleri ile metabolize olmakla birlikte sağlıklı gönüllülerde yapılan çalışmalarda aynı sistemi kullanan warfarin, antipirin, indometazin, ibuprofen, fenitoin, propranolol, prednizolon ya da diazepam ile klinik olarak önem taşıyan bir etkileşim saptanmamıştır.

Lansoprazol’ün teofilin ile birlikte kullanımı, teofilin klirensinde minör (% 10) bir artış oluşturabilir. Bu nedenle teofilin ile birlikte kullanım sırasında gereğinde doz ayarlaması yapabilmek için hastalar yakından takip edilmelidir.

Lansoprazol’ün sukralfat ile birlikte kullanımı biyoyararlanımını % 30 oranında azaltmaktadır. Bu yüzden Lansoprazol, sukralfat alınımından en az yarım saat önce kullanılmalıdır.

Lansoprazol gastrik asit sekresyonunu inhibe ettiği için biyoyararlanımları açısından gastrik pH’nın önemli olduğu Ketokonazol, Ampisilin esterleri, demir tuzları, digoksin gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.

Lansoprazol antasitlerle birlikte kullanılabilir.