LANSOR 30 mg 28 kapsül Uyarılar

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lansor uyarılar, Lansor zararları, Lansor önlemler, Lansor riskler, Lansor yan etkisi, Lansor alerji, Lansor alkol, Lansor hamileler, Lansor emzirme, Lansor araç kullanımı, Lansor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Yetişkinlerde

Duodenal ülser

Tavsiye edilen doz 4 hafta süreyle günde bir defa 30 mg’dır.

Benign gastrik ülser

Kısa süreli tedavide tavsiye edilen doz 8 haftaya kadar süreyle günde bir defa 30 mg’dır.

Steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçların neden olduğu gastrik ülser

Tavsiye edilen doz 8 haftaya kadar süreyle günde bir defa 30 mg’dır.

Gastroözofageal reflü hastalığı ve erosif özofajitin kısa süreli tedavisi

Tavsiye edilen doz 8 haftaya kadar süreyle günde bir defa 30 mg’dır. 8 hafta süreyle lansoprazol verilen hastalarda herhangi bir iyileşme görülmezse, 8 haftalık bir ek tedavi yararlı olabilir.

Zollinger-Ellison Sendromu dahil patolojik hipersekresyon durumları

Yetişkinlerde tavsiye edilen başlangıç dozu günde bir defa 60 mg’dır. Dozlar tedaviye alınan yanıta göre ayarlanmalıdır. Tedaviye klinik yönden gerekli görüldüğü sürece devam edilmelidir. Günde iki defa 90 mg’a kadar dozlar uygulanmıştır. 120 mg’dan daha yüksek günlük doz bölünmüş dozlar halinde uygulanmalıdır.

H. Pylori enfeksiyonu ile birlikte seyreden duodenal ülser tedavisinde

Lansor 30 mg Mikropellet Kapsül aşağıda belirtilen uygun antibiyotik kombinasyonlarıyla birlikte kullanılır:

İkili tedavi: (Lansoprazol / Amoksisilin) Tavsiye edilen doz 14 gün süreyle günde 3 defa, 8 saatte bir alınan 30 mg lansoprazol (1 kapsül) ve 1 g amoksisilindir.

Üçlü tedavi: (Lansoprazol / Amoksisilin / Klaritromisin) Tavsiye edilen doz 10-14 gün süreyle günde 2 defa, 12 saatte bir alınan 30 mg lansoprazol (1 kapsül), 1 g amoksisilin ve 500 mg klaritromisindir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

LANSOR kullanırken baş dönmesi, yorgunluk, hastalık hali, baş ağrısı veya görüşünüzle ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Bu durumda araç veya makine kullanmayınız.