LANSOR 30 mg 28 kapsül Gebelik

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lansor gebelik kategorisi B'dir. Lansor hamilelik kategorisi, Lansor gebelik kategorisi, Lansor emzirme, Lansor anne sütüne geçer mi, Lansor laktasyon, Lansor hamilelerde kullanımı, Lansor ve bebek, Lansor kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi B’dir.

Hamilelerde ve emzirenlerde Lansoprazol’ün kullanım emniyeti kesinlik kazanmamıştır. Her ne kadar hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda herhangi bir teratojenik ve fötotoksik etki gözlenmemişse de tedbir olarak bütün yeni ilaçlarda olduğu gibi hamilelerde kullanılmamalıdır.

Lansoprazol’ün anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, hasta için beklenen yararlar bebeğe gelebilecek risklerden daha fazla olmadıkça lansoprazol laktasyonda kullanılmamalıdır.

Ciddi hepatik yetmezlik durumlarında dikkatli kullanılmalı, 30 mg’lık günlük doz aşılmamalıdır.Lansoprazol’ün gıdalarla birlikte alınması, gastrointestinal absorbsiyonu ve biyoyararlanımını azaltabileceği için, yemeklerden önce alınması önerilir.

Kapsüller sakkaroz içermektedir. Nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.