LANSOR 30 mg 28 kapsül Dozu

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lansor dozu, Lansor dozaj, Lansor doz aşımı, Lansor uygulama, Lansor kullanım şekli, Lansor kullanımı, Lansor kullanım süresi, Lansor açmı tokmu, Lansor nedir, Lansor ne için kullanılır, Lansor nasıl kullanılır, Lansor faydaları, Lansor etkileri, Lansor günde kaç kez, Lansor sabah mı akşam mı, Lansor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Kapsüllerin yutulmasında zorluk çeken hastalar için, kapsüller açılabilir ve aşağıdaki gibi kullanılabilir:

1) Kapsül açılır. Bir kaşığa elma sosu, puding, yoğurt veya armut püresinden herhangi biri konulduktan sonra üzerine mikropelletler serpilir ve hemen yutulur.

2) Kapsül açılır. Bir bardağa az miktarda (yaklaşık 60 ml) elma suyu, portakal suyu veya domates suyundan herhangi biri konularak üzerine mikropelletler serpilir ve hafifçe karıştırıldıktan sonra hemen yutulur.

Dozun tamamen dağılmasını sağlamak için, bardak iki veya daha fazla hacimdeki meyve suyu ile çalkalanmalı ve içerikler hemen yutulmalıdır.

DİĞER YİYECEK VE SIVILARDA KULLANIM KLİNİK OLARAK ÇALIŞILMADIĞI İÇİN TAVSİYE EDİLMEZ.

Doz aşımı ve tedavisi

Lansoprazol’ün bilinen bir antidotu yoktur. Diyaliz ile vücuttan uzaklaştırılamaz. Aşırı doz durumlarında semptomatik tedavi dışında başka bir tedavi önerilmemektedir.