KETEK 400 mg 10 film tablet Kontrendikasyonları

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ketek Kontrendikasyonları, Ketek Sakıncaları, Ketek etkileri, Ketek alerji, Ketek kullanım alanları, Ketek zararları, Ketek belirtileri, Ketek kullanım süresi, Ketek kullanım şekli, Ketek etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

KETEK, miyasteni gravis hastalarında kontrendikedir (Bkz. Bölüm 4.4).

Etkin maddeye, herhangi bir makrolid antibakteriyel ajana ya da yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılık.

KETEK, geçmişte telitromisin kullanımıyla bağlantılı hepatit ve/veya sarılık öyküsü bulunan hastalarda kullanılmamalıdır.

KETEK ile aşağıdaki maddelerden herhangi birinin birlikte uygulanması kontrendikedir: sisaprid, ergot alkaloid türevleri (örn. ergotamin ve dihidroergotamin), pimozid, astemizol ve terfenadin (Bkz. Bölüm 4.5).

KETEK simvastatin, atorvastatin ve lovastastin ile birlikte kullanılmamalıdır. KETEK tedavisi süresince bu ajanlarla tedavi kesilmelidir (Bkz. Bölüm 4.5).

KETEK, konjenital ya da ailesel uzun QT sendromu öyküsü bulunan hastalarda (eğer EKG ile dışlanmamışsa) ve bilinen edinilmiş QT aralığı uzaması bulunan hastalarda kontrendikedir.

Şiddetli böbrek ve/veya karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, KETEK ve proteaz inhibitörleri veya ketokonazol gibi güçlü CYP3A4 inhibitörlerinin birlikte uygulanması kontrendikedir.