KETEK 400 mg 10 film tablet Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ketek dozu, Ketek dozaj, Ketek doz aşımı, Ketek uygulama, Ketek kullanım şekli, Ketek kullanımı, Ketek kullanım süresi, Ketek açmı tokmu, Ketek nedir, Ketek ne için kullanılır, Ketek nasıl kullanılır, Ketek faydaları, Ketek etkileri, Ketek günde kaç kez, Ketek sabah mı akşam mı, Ketek fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

18 yaş ve üzerindeki hastalarda, endikasyona göre tedavi rejimi aşağıdaki şekilde olacaktır:

• Toplumdan kazanılmış pnömoni: 7 ila 10 gün süreyle günde bir kez 800 mg,

• Kronik bronşitin akut alevlenmeleri: 5 gün süreyle günde bir kez 800 mg,

• Akut sinüzit: 5 gün süreyle günde bir kez 800 mg,

• Streptococcus pyogenes’in neden olduğu tonsillit/farenjit: 5 gün süreyle günde bir kez 800 mg.

12 - 18 yaş arası hastalarda tedavi rejimi aşağıdaki şekilde olacaktır:

Streptococcus pyogenes’in neden olduğu tonsillit/farenjit: 5 gün süreyle günde bir kez 800

mg.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Önerilen doz, günde bir kez 800 mg, yani günde bir kez iki 400 mg tablettir. Tedavi endikasyona göre 5 ile 10 gün sürdürülmelidir.

Uygulama şekli:

Tabletler yeterli miktarda suyla bütün olarak yutulmalıdır. Tabletler yiyeceklerle birlikte ya da tek başına alınabilir. Görme bozuklukları ve bilinç kaybının potansiyel etkisini azaltmak için KETEK’in yatmadan önce alınması düşünülebilir. (Bkz. Bölüm 4.4)

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Hafif ya da orta dereceli böbrek bozukluğu olan hastalarda herhangi bir dozaj ayarlaması gerekmemektedir. Optimal dozaj formu (600 mg) bulunmadığından, KETEK, şiddetli böbrek bozukluğu (kreatinin klerensi <30 ml/dakika) olan hastalarda ya da şiddetli böbrek bozukluğuyla birlikte karaciğer bozukluğu olan hastalarda ilk tercih olarak önerilmemektedir. Telitromisin tedavisinin gerekli görülmesi durumunda, bu hastalar 800 mg dozla başlanıp, dönüşümlü olarak günde 800 mg ve 400 mg dozla tedavi edilebilir.

Hemodiyaliz hastalarında doz uygulaması, KETEK 800 mg diyaliz seansından sonra verilecek şekilde ayarlanmalıdır (Ayrıca Bkz. Bölüm 5.2).

Şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu bulunmuyorsa, hafif, orta dereceli ya da şiddetli karaciğer bozukluğu olan hastalarda dozaj ayarlaması gerekmemektedir; ancak, karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalardaki deneyim sınırlıdır. Bu nedenle, KETEK ihtiyatla kullanılmalıdır (Ayrıca Bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2)

Pediyatrik popülasyon:

Güvenlilik ve etkinliğe ilişkin yeterli veri bulunmadığından, KETEK 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanım için önerilmemektedir.(Bkz. Bölüm 5.2)

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar:

Atriyal aritmi, hipotansiyon, bradikardi olması beklenebilir. Ayrıca bulantı, kusma ve karaciğer enzimlerinde (AST, ALT, alkalen fosfataz) artış ortaya çıkabilir.

Tedavi:

Akut doz aşımı durumunda mide boşaltılmalıdır. Hasta dikkatle gözlenmeli ve semptomatik ve destekleyici tedavi verilmelidir. Yeterli hidrasyon sağlanmalı ve devam ettirilmelidir. Kan elektrolitleri (özellikle potasyum) kontrol edilmelidir. QT aralığında uzama ve aritmi riskinde artış potansiyelinden dolayı, EKG izlemesi yapılmalıdır.