KADCYLA 160 mg IV inf. çözelti konsantresi için toz içeren flakon Nedir

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kadcyla nedir, Kadcyla ne için kullanılır, Kadcyla ne ilacı, Kadcyla neye yarar, Kadcyla ne işe yarar, Kadcyla neye iyi gelir, Kadcyla kullananlar, Kadcyla kullanımı, Kadcyla uygulama, Kadcyla etkileri, Kadcyla faydaları bilgilerini içerir.

2.KADCYLA nedir ve ne için kullanılır?

  • KADCYLA, etkin madde olarak birbirine bağlanan iki maddeden oluşan trastuzumab emtansin içerir:
  • -    trastuzumab - insan epidermal büyüme faktörü reseptörü 2 (HER2) adı verilen bir antijene (bir hedef protein) seçici olarak bağlanan bir monoklonal antikordur. HER2, bazı kanser hücrelerinin yüzeyinde bol miktarda bulunur ve burada bunların büyümesini tetikler. Trastuzumab HER2’ye bağlandığında kanser hücrelerinin büyümesini durdurabilir ve ölmelerine neden olabilir.

    -    DM1 (emtansin) - KADCYLA’nın kanser hücresine girmesinden sonra aktif olan anti-kanser bir maddedir.

  • KADCYLA, aşağıdaki durumlarda meme kanserli yetişkin hastaların tedavisi için kullanılır:
  • 1

    -    kanser hücreleriniz, üzerlerinde çok sayıda HER2 proteini taşıyorsa - doktorunuz kanserinizi bu açıdan test edecektir.

    -    trastuzumab ilacını ve taksan olarak bilinen bir ilacı zaten almış iseniz.

    -    kanser, memeye yakın bölgelere veya vücudunuzun diğer kısımlarına yayılmış ise. Daha önce herhangi bir sebeple pertuzumab isimli ilacı almış iseniz KADCYLA kullanmayınız.

  • KADCYLA, kanser hücrelerinin üzerindeki HER2 proteinlerine bağlanır. Bu durum kanserin büyümesini durdurabilir ve ayrıca kanser hücresini öldürebilir. KADCYLA, HER2 proteinlerine bağlandıktan sonra kanser hücresine girerek kanserin öldürülmesine yardımcı olan DM1 ilacını serbest bırakır.