IVHEBEX 5000 IU/100 ml IV inf. için liyofilize toz içeren 1 flakon Dozu

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ivhebex dozu, Ivhebex dozaj, Ivhebex doz aşımı, Ivhebex uygulama, Ivhebex kullanım şekli, Ivhebex kullanımı, Ivhebex kullanım süresi, Ivhebex açmı tokmu, Ivhebex nedir, Ivhebex ne için kullanılır, Ivhebex nasıl kullanılır, Ivhebex faydaları, Ivhebex etkileri, Ivhebex günde kaç kez, Ivhebex sabah mı akşam mı, Ivhebex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Pozoloji

• Yetişkinlerde:

Karaciğer transplantasyonu olan HBsAg (+) hastalarda transplantasyon gününde perioperatif olarak 10.000 IU doz uygulanır. Transplantasyonu takip eden post-operatif 1 haftalık dönemde her 3 günde bir (post-operatif 1., 4. ve 7. günler) 5.000 IU olmak üzere toplam 15.000 IU doz uygulanır.

Uzun süreli idame tedavisinde antikor düzeyi 100-150 IU/L’nin üzerinde tutulmalıdır. Vakaların çoğunda 2 ayda bir 5.000 IUTuk tek bir IVheBex enjeksiyonu bu düzeye ulaşmak için yeterlidir. Hastaların farmakokinetik profilleri değişken olabileceği için, idame tedavisinin başlangıcında ve tedavi süresince antikor düzeylerinin ölçülmesi önerilmektedir.

• Çocuklarda:

Pozoloji 10,000 IU/1.73 m2 esasına dayanarak vücut yüzey alanına göre ayarlanmalıdır.

Hepatit B virüsüne karşı aşılama da yapılmalıdır. İlk aşı dozu, insan hepatit B immünoglobulinin enjekte edildiği günde fakat farklı yerlere yapılabilir.

Uygulama şekli:

IVheBex, 6.6. Kullanma Talimatı’nda da tanımlandığı şekilde, enjeksiyonluk su ile kullanıma hazırlanacak toz formunda sunulmuştur. Kullanıma hazır hale getirilen çözelti hafif opak görünümlü ya da renksizdir. Bulanık ya da çökeltili çözeltiler enjekte edilmemelidir. IVheBex, sadece IV olarak infüzyon edilmelidir.

Uygulanma hızı hastanın klinik toleransının bir fonksiyonu olarak ayarlanmalıdır ve ilk 30 dakika içerisinde 1 mL/kg/saati geçmemelidir. İyi tolere edildiğinde, uygulama hızı en fazla 4 mL/kg/saat olacak şekilde yavaş yavaş arttırılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği: Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda minimum konsantrasyonda ve pratik olarak mümkün en yavaş infüzyon hızıyla uygulanmalıdır.

Karaciğer yetmezliği: Özel kullanımı yoktur.

Pediyatrik popülasyon: İlacın dozu vücut ağırlığına göre hesaplanmalı ve ilaç minimum infüzyon hızında uygulanmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının sonuçları bilinmemektedir.