IVHEBEX 5000 IU/100 ml IV inf. için liyofilize toz içeren 1 flakon Etkileşimi

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ivhebex etkileşimi, Ivhebex etken madde, Ivhebex yardımcı maddeler, Ivhebex alkol, Ivhebex etkileşim, Ivhebex kullananlar, Ivhebex dozu, Ivhebex kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Canlı attenüe virüs aşıları

İmmunoglobülin uygulaması, kızamık, rubella, kabakulak ve varicella aşıları gibi canlı attenüe virüs içeren aşıların etkinliğini en az 6 hafta olmak üzere 3 ay süre ile bozabilir. İnsan hepatit B immünoglobulinin uygulanmasından sonra, canlı attenüe virüs aşıları ile aşılamadan önce 3 aylık bir süre geçmelidir.

Canlı attenüe aşı ile aşılandıktan 3-4 hafta sonra insan hepatit B immünoglobulini uygulanmalıdır; aşılamadan sonra 3-4 hafta içinde insan hepatit B immünoglobulini uygulaması gerektiğinde, insan hepatit B immünoglobulinin in uygulamasından 3 ay sonra tekrar aşılama yapılmalıdır.

Serolojik test ile etkileşim

İmmünoglobulinin enjeksiyonundan sonra, hastalarm kanındaki pasif olarak transfer edilen çeşitli antikorların geçici artışı, serolojik testte pozitif sonuçların yanlış yorumlanmasına yol açabilir.

Eritrosit antijenlerine antikorların pasif geçişi, eritrosit-antikorları için bazı serolojik testler ile karışabilir (örneğin; Coombs testi).