ISOFLURANE USP 100 ml inh.için solüsyon Gebelik

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isoflurane gebelik kategorisi C'dir. Isoflurane hamilelik kategorisi, Isoflurane gebelik kategorisi, Isoflurane emzirme, Isoflurane anne sütüne geçer mi, Isoflurane laktasyon, Isoflurane hamilelerde kullanımı, Isoflurane ve bebek, Isoflurane kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Gebelik dönemi

Farelere insan dozunun 6 katı kadar dozda isofluran verildiğinde, isofluran anestezisinin olası bir fetotoksik etkisinin olduğu gösterilmiştir. Gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. İsofluran gebelikte sadece potansiyel yarar, fetustaki potansiyel riskten daha fazla olduğunda kullanılmalıdır. Gebelik dönemine giren hastalarda isofluran ve diğer inhalasyon ajanlarıyla gerçekleştirilen anestezi sonrası kan kayıplan karşılaştırılabilirdir.

Sezaryen dışında obstetrik anestezide isofluran’in güvenliliğini göstermek için yeterli bir veri elde edilmemiştir (Bkz. Bölüm 5.3)

Laktasyon dönemi

Bu ilacın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç insan sütüne geçtiği için emziren kadınlara isofluran uygulandığında dikkat edilmelidir.