ISOFLURANE USP 100 ml inh.için solüsyon Yan Etkileri

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isoflurane yan etkileri, Isoflurane etkileri, Isoflurane zararları, Isoflurane belirtileri, Isoflurane uyarılar, Isoflurane önlemler, Isoflurane kilo aldırırmı, Isoflurane zayıflatırmı, Isoflurane zehirlenmesi, Isoflurane cinsellik, Isoflurane sorunlar, Isoflurane uykusuzluk, Isoflurane bağımlılık, Isoflurane bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ISOFLURANE USP’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa DERHAL doktorunuza bildiriniz:

• Eğer isofluran aldıktan sonra olağandışı herhangi bir belirtiniz olur ise (herhangi bir anestezi ilacının etkisinden çıkarken titreme, bulantı ve kusma yaşayabilirsiniz).

Anestezi sırasında veya sonrasında oluşabilecek durumlar:

• Anestezi sırasında diğer anesteziklerle de olduğu üzere düşük kan basıncı (hipotansiyon), yavaş ve yüzeysel nefes alıp verme (solunum depresyonu) veya artmış vücut ısısı (malign hipertermi) meydana gelebilir.

• Anestezi sırasında veya sonrasında isofluran parçalanmasına bağlı olarak kandaki florür seviyeleri biraz artabilir fakat bu seviyelerin zararlı olduğu düşünülmemektedir ve hemen normale döner. Ayrıca kandaki beyaz hücre sayısında da artış görülmüştür.

• Anestezi sırasında isofluran bazen çarpıntı (palpitasyon) veya düzensiz kalp atışına neden olabilir.

• Solunum yoluyla uygulanan anestezi ilaçlarına uzun süre mesleki maruziyet aşırı duyarlılık reaksiyonlarına (temasla ortaya çıkan deri iltihabı, döküntü, nefes darlığı, hırıltı, göğüs rahatsızlığı, yüzde şişme veya ani aşırı duyarlılık tepkisi) yol açabilir.

Eğer isofluran ile ilgili bu kullanma talimatında cevaplandırılmayan herhangi bir somnuz var

ise doktomnuza veya anestezi uzmanınıza danışınız.

Yan etkilerin raporlanması