IPERTEN 20 mg 28 tablet Uyarılar

Chiesi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Iperten uyarılar, Iperten zararları, Iperten önlemler, Iperten riskler, Iperten yan etkisi, Iperten alerji, Iperten alkol, Iperten hamileler, Iperten emzirme, Iperten araç kullanımı, Iperten fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

”).

”).

Sol ventrikül disfonksiyonu, sol ventrikül çıkışında obstrüksiyon, İzole sağ kalp yetersizliği ve hasta sinüs sendromu (pacemaker yok ise) olan hastalarda manidipin dikkatli kullanılmalıdır.

Stabil koroner arter hastalığı olan hastalar ile ilgili çalışma sonuçları olmadığından böyle hastalarda olası artmış koroner risk dolayısıyla dikkatli olunmalıdır (bkz. Paragraph 4.8).

Manidipin farmakokinetiği üzerine sitokrom CYP3A4 indükleyicileri ve inhibitörlerinin etkisi hakkında in vivo etkileşim çalışmaları bulunmadığından, Iperten, CYP3A4 inhibitörleri (antiproteaz ilaçlar, simetidin, ketokonazol, itrakonazol, eritromisin ve klaritromisin gibi) ve indükleyicileri (fenitoin, karbamazepin, fenobarbital ve rifampisin gibi) ile birlikte kullanılmamalıdır (bkz. Böl. 4.5).

Manidipin diğer CYP3A4 substratları ile birlikte uygulanırken özel dikkat gösterilmelidir (bkz. Böl. 4.5)

Ürün laktoz içermektedir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Kan basıncının düşmesine bağlı sersemlik olabileceğinden hastalar araç ve makine kullanırken dikkatli olmaları için uyarılmalıdır.