IPERTEN 20 mg 28 tablet Dozu

Chiesi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Iperten dozu, Iperten dozaj, Iperten doz aşımı, Iperten uygulama, Iperten kullanım şekli, Iperten kullanımı, Iperten kullanım süresi, Iperten açmı tokmu, Iperten nedir, Iperten ne için kullanılır, Iperten nasıl kullanılır, Iperten faydaları, Iperten etkileri, Iperten günde kaç kez, Iperten sabah mı akşam mı, Iperten fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Tavsiye edilen başlangıç dozu günde bir kez 10 mg’dır. 2-4 haftalık tedavi

sonrasında antihipertansif tedavi halen yetersiz ise dozun günde bir kez 20 mg’lık

genel idame dozuna yükseltilmesi tavsiye edilir.

Uygulama şekli:

Tablet, sabah kahvaltıdan sonra çiğnenmeden bir miktar sıvı ile alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda metabolizmanın yavaşlaması göz önünde bulundurulduğunda tavsiye edilen doz günde bir kez 10 mg’dır. Bu dozaj çoğu yaşlı hastada yeterlidir, doz artışının risk/yarar oranı bireysel olarak dikkatle değerlendirilmelidir.

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Hafif ve orta şiddette renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz 10 mg’dan 20 mg’a artırılırken dikkat gösterilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

IPERTEN doz aşımı ile ilgili deneyim yoktur. Diğer dihidropiridinler gibi doz aşımının aşırı periferik vazodilatasyon, belirgin hipotansiyon ve refleks taşikardiye yol açması beklenmektedir.

Bu durumda kardiyovasküler fonksiyonun semptomatik ve destek tedavisi hemen başlatılmalıdır. Manidipinin uzun farmakolojik etkisine bağlı olarak aşırı doz alan hastaların kardiyovasküler fonksiyonları en az 24 saat izlem altında tutulmalıdır.