HYALGAN INTRAARTIKULER 1 enjektör Saklanması

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hyalgan saklanması, Hyalgan muhafazası, Hyalgan soğuk, Hyalgan nem, Hyalgan karanlık, Hyalgan ambalaj, Hyalgan çocuklardan saklanması, Hyalgan son kullanma tarihi, Hyalgan firması, Hyalgan kullanma talimatı, Hyalgan üretici firma bilgilerini içerir.

5.HYALGAN INTRAARTIKULER'in saklanması

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra HYALGAN INTRAARTIKULER'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz HYALGAN INTRAARTIKULER'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:

BİLİM İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş.

34440 Beyoğlu-İSTANBUL

Üretici:

Fidia Farmaceutici SpA Via Ponte della Fabbrica 3/A35031 Abano TermeİTALYA

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

Başka türlü belirtilmediği sürece haftada bir kez olmak üzere hasta ekleme intraartiküler olarak uygulanmalıdır.

Bir kullanıma hazır enjektör (20 mg/2 mL) hasta ekleme haftada bir kez olmak üzere toplam 5 hafta süreyle standart teknik uygulanarak enjekte edilmelidir. Eğer gerek duyulursa, birerhafta ara ile daha fazla sayıda enjeksiyon uygulanabilir.

HYALGAN aynı anda birden fazla ekleme uygulanabilir.

Klinik çalışmalar 6-9 ay ara ile tedavinin tekrarlanmasının yararlı olduğunu göstermektedir. Uygulama Sekli:

Kullanıma hazır 2 mL’lik tek kullanımlık enjektör seyreltilmeden kullanılmalıdır. Enjektör içeriği sterildir ve açıldıktan sonra hemen kullanılmalıdır. Hasta dizin eklem boşluğunaintraartiküler olarak uygulanmalıdır. Eklem içi enjeksiyon yeri olarak, eklem boşluğuna dahakolay ulaşılacak açı tercih edilmelidir. Genellikle lateral daha uygunsa da, gerektiğindemedial enjeksiyon da uygulanabilir.

Uygulama sırasında kesin aseptik koşullar sağlanmalı ve asepsi kurallarına uyulmalıdır. Kullanıma hazır enjektör için sadece steril iğne yeterlidir. Uygulama yeri, bir antiseptik iletemizlenmelidir. Enjektörde olabilecek hava kabarcıkları önceden boşaltılmalıdır.

Eklemde, efüzyon varsa artrosentez ile boşaltılmalıdır. Artrosentez uygun bir iğne kullanılarak (örneğin 20 numara) eklem hemen hemen kuru kalacak şekilde yapılmalıdır.Artrosentez yapılan iğne, sadece enjektör değiştirilerek; uygulama için de kullanılabilir.İğnenin uygun yerde olup olmadığını anlamak için piston geriye çekilerek bir miktar sinoviyasıvısı aspire edilmelidir.

İntraartiküler uygulama yavaş yapılmalıdır. Enjeksiyon esnasında hasta ağrı duyarsa, uygulama durdurulabilir.

İntraartiküler enjeksiyondan sonraki birkaç saat hastanın dizini dinlendirmesi, hafif egzersiz yapması önerilmelidir. Ağırlık kaldırılmaması, dizini zorlayıcı aktivitelerden kaçınmasıönerilir. Bunun ardından hasta normal yaşamına dönebilir.

Kullanılmış HYALGAN enjektörlerini ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’ ve ‘Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri’ne uygun olarak imha ediniz.

Ambalajı açılmışsa veya hasar görmüş ise HYALGAN’ı kullanmayınız.