HUMATROPE 36 IU (12 MG) liyofilize toz içeren kartuş Etkileşimi

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Humatrope etkileşimi, Humatrope etken madde, Humatrope yardımcı maddeler, Humatrope alkol, Humatrope etkileşim, Humatrope kullananlar, Humatrope dozu, Humatrope kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

İnsan büyüme hormonu insülin direncini indükleyebileceğinden, hastalar glukoz intoleransı bulguları açısından izlenmelidir.

Glukokortikoid replasman tedavisi gerekiyorsa, adrenal yetmezlik ya da büyümeyi uyaran etkilerin inhibisyonu için glukokortikoid dozu ve uyumu dikkatlice izlenmelidir. Somatropin ile tedavi edilen hastalarda, daha önce teşhis edilmemiş olan ve glukokortikoid replasman tedavisini gerektiren sekonder hipoadrenalizm ortaya çıkabilir. .

Oral östrojen replasman tedavisi gören kadınlarda, tedavi hedefine ulaşmak için daha yüksek bir büyüme hormonu dozu gerekebilir (bkz. bölüm 4.4)

Somatropin insanlarda sitokrom P450(CYP) enzim aktivitesini arttırabilir ve bu seks steroidleri, kortikosteroidler, siklosporin ve antikonvülzanlar gibi CYP3A tarafından metabolize olan ilaçların etkinliğinin azalması ve plazma konsantrasyonlarının düşmesi ile sonuçlanabilir.

Somatropinle birlikte başka tedavi alan diyabetes mellituslu hastalarda insülin ve/veya diğer hipoglisemik ajanların dozunun ayarlanması gerekebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler