HUMATROPE 36 IU (12 MG) liyofilize toz içeren kartuş Yan Etkileri

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Humatrope yan etkileri, Humatrope etkileri, Humatrope zararları, Humatrope belirtileri, Humatrope uyarılar, Humatrope önlemler, Humatrope kilo aldırırmı, Humatrope zayıflatırmı, Humatrope zehirlenmesi, Humatrope cinsellik, Humatrope sorunlar, Humatrope uykusuzluk, Humatrope bağımlılık, Humatrope bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi HUMATROPE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkilerin sınıflandırılması için aşağıdaki gibi bir sınıflandırma yapılmıştır.

Çok yaygın yan etkiler, 10 hastada 1 hastadan daha fazla görülebilen yan etkiler. . Yaygın yan etkiler, 100 hastada 1 hastadan, 10 hastada 1 hastaya görülebilen yan etkiler. Yaygın olmayan yan etkiler, 1000 hasta 1 hastadan, 100 hastada 1 hastaya görülebilen yan etkiler.

Seyrek yan etkiler, 10000 hastada 1 hastadan, 1000 hastada 1 hastaya görülebilen yan etkiler. Çok seyrek yan etkiler, izole raporları da içeren 10000 hastada 1 hastadan daha az hastada görülebilen yan etkiler.

Yetiş

dnler

Çok yaygın

Yaygın

Yaygın olmayan

Seyrek

Baş ağrısı

Eklem ağrısı (artralji)

Enjeksiyon bölgesinde ağrı.

Şişme (ödem)

Yüksek kan şekeri (hiperglisemi)

Metakrezol ya da gliserole karşı aşırı duyarlılık.

Düşük tiroid hormon seviyeleri

Uyku bozuklukları (insomnia)

Uyuşma ve

karıncalanma

(parestezi)

El bileğinde sinir sıkışmasına bağlı avuç içi ve parmaklarda karıncalanma ve uyuşma (karpal tünel sendromu)

Lokalize kas ağrısı (miyalji)

Yüksek kan basıncı (hipertansiyon)

Nefes darlığı (dispne)

Uykuda geçici olarak solunum durması (uyku apnesi)

Güçsüzlük

Meme büyümesi (jinekomasti)

Artmış kafa içi basıncının (iyi huylu tümörlerin neden olduğu kafa içi basınç artışı) belirtileri olan bulantı ve görme problemlerinin eşlik ettiği kötü ve sık baş ağrısı. Bu görülürse hemen doktorunuza söyleyiniz.

İdrarda şeker (glukozüri)

İnsülinin etkisi azalabilir.

Büyüme hormonu ile tedavi gören az sayıdaki çocuklarda lösemi rapor edilmiştir. Ancak büyüme hormonu alan hastalarda lösemi oluşumunun artması ile ilgili bir kanıt bulunmamaktadır.

Eğer bu yan etkilerden herhangi biri daha ağırlaşırsa ya da bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Human albumin ifüzyonundan sonra yan etkiler enderdir.Kızartı, ürtiker, ateş, kusma gibi hafif yan etkiler infüzyon hızı azaltıldığında ya da infüzyon durdurulduğunda hızla düzelir.Bireysel olarak şoka kadar varan reaksiyonlar oluşabilir.