GLUCAGEN HYPOKIT 1 mg 1 flakon Uyarılar

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glucagen Hypokit uyarılar, Glucagen Hypokit zararları, Glucagen Hypokit önlemler, Glucagen Hypokit riskler, Glucagen Hypokit yan etkisi, Glucagen Hypokit alerji, Glucagen Hypokit alkol, Glucagen Hypokit hamileler, Glucagen Hypokit emzirme, Glucagen Hypokit araç kullanımı, Glucagen Hypokit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Terapötik endikasyon

Sekonder bir hipogliseminin oluşumunu önlenmek için hasta tedaviye yanıt verdiğinde karaciğer glikojenini yeniden depolamak için oral karbohidratlar verilmelidir.

Diyagnostik endikasyon

Diyagnostik işlemler doğrultusunda glukagon verilen kişiler, özellikle açlık durumunda iseler sorun yaşayabilirler. Bu durumlarda bulantı, hipoglisemi ve kan basıncı değişiklikleri bildirilmiştir. Diyagnostik işlemlerin tamamlanmasını takiben, eğer uygulanan diyagnostik prosedüre uygunsa, açlık durumunda olan hastalara oral karbohidratlar verilmelidir. İnceleme

sonrası hastanın aç olması gerekiyorsa veya ciddi hipoglisemi durumunda, intravenöz/ven içi glukoz verilmesi gerekebilir.

Glukagon insüline karşı antagonist olarak etki göstermektedir ve insülinoma hastalarında GlucaGen kullanılırsa dikkatle izlenmelidir. Aynı şekilde, glukagonoması olan hastalar da dikkatle izlenmelidir.

Kardiyak hastalığı olduğu bilinen yaşlı hastalarda veya diyabetli hastalardaki endoskopik veya radyografik prosedürlerde ek olarak GlucaGen kullanıldığında da hastalar dikkatle izlenmelidir.

GlucaGen intravenöz/ven içi infüzyon şeklinde verilmemelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine etkileri araştıran çalışmalar yapılmamıştır.