GLUCAGEN HYPOKIT 1 mg 1 flakon Dozu

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glucagen Hypokit dozu, Glucagen Hypokit dozaj, Glucagen Hypokit doz aşımı, Glucagen Hypokit uygulama, Glucagen Hypokit kullanım şekli, Glucagen Hypokit kullanımı, Glucagen Hypokit kullanım süresi, Glucagen Hypokit açmı tokmu, Glucagen Hypokit nedir, Glucagen Hypokit ne için kullanılır, Glucagen Hypokit nasıl kullanılır, Glucagen Hypokit faydaları, Glucagen Hypokit etkileri, Glucagen Hypokit günde kaç kez, Glucagen Hypokit sabah mı akşam mı, Glucagen Hypokit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Dondurularak kurutulmuş ürünü beraberindeki çözücü ile bölüm 6.6’da tarif edildiği şekilde

çözünüz.

Erişkin hastalar için doz:

1 mg uygulanır.

Pediyatrik hastalar için doz:

1 mg (25 kg üzeri veya 6-8 yaş üzerindeki çocuklar ) veya 0.5 mg (25 kg altı veya 6-8 yaşın altındaki çocuklar) uygulanır.

Uygulama şekli:

Subkutan/deri altına veya intramüsküler/kas içine enjeksiyon şeklinde uygulanır. Hasta normalde 10 dakika içinde cevap verecektir. Hasta tedaviye yanıt verdiğinde, hipogliseminin tekrarlamasını önlemek ve karaciğer glikojenini yeniden depolamak için oral karbohidrat verilir. Eğer hasta 10 dakika içinde yanıt vermezse, intravenöz/ven içi glukoz verilmelidir.

Ciddi hipoglisemili hastaların tümü için tıbbi yardım gereklidir.

Diyagnostik endikasyon (Motilitenin inhibisyonu)

GlucaGen sağlık personeli tarafından uygulanmalıdır. 0.2-0.5 mg intravenöz/ven içi enjeksiyonu takiben etkisi 1 dakika içinde başlar ve etki süresi incelenen organa bağlı olarak 5 ila 20 dakika arasındadır. 1-2 mg intramüsküler/kas içi enjeksiyon sonrası etkisi 5-15 dakika sonra başlar ve etki süresi organa bağlı olarak yaklaşık 10-40 dakika sürer.

Eğer uygulanan diyagnostik işlem için uygun ise, işlemin tamamlanmasını takiben oral karbohidrat verilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı dozun advers etkileri bildirilmemiştir. Bölüm 4.8’e bakınız.

Onaylanmış dozlar büyük ölçüde aşıldığında, serum potasyum değeri azalabilir; eğer gerekiyorsa takip edilmeli ve düzeltilmelidir.