GLUCAGEN HYPOKIT 1 mg 1 flakon Gebelik

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glucagen Hypokit gebelik kategorisi B'dir. Glucagen Hypokit hamilelik kategorisi, Glucagen Hypokit gebelik kategorisi, Glucagen Hypokit emzirme, Glucagen Hypokit anne sütüne geçer mi, Glucagen Hypokit laktasyon, Glucagen Hypokit hamilelerde kullanımı, Glucagen Hypokit ve bebek, Glucagen Hypokit kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Glukagon insan plasenta bariyerini geçmez. Diyabetli hamile kadınlarda glukagon kullanımı bildirilmiştir, hamileliğin gidişatı ve fetüs ve yeni doğanın sağlığı ile ilgili zararlı bir etkisi bilinmemektedir.

Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, GlucaGen Hypokit’in gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Glukagon kandan oldukça hızlı temizlenir (başlıca karaciğerle) (t1/2= 3-6 dakika); böylece ciddi hipoglisemik reaksiyonların tedavisini takiben emziren annelerin sütüne geçen miktar oldukça düşük olacaktır. Glukagon sindirim sisteminde yıkıldığı ve bozulmamış formu absorbe edilemediğinden, çocuklarda herhangi bir metabolik etki oluşturmayacaktır.

Üreme yeteneği/Fertilite