GLINEXT 500 mg 112 mr film tablet { Neutec Inhaler } Zararları

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glinext zararları, Glinext önlemler, Glinext riskler, Glinext uyarılar, Glinext yan etkisi, Glinext istenmeyen etkiler, Glinext cinsel, Glinext etkileri, Glinext tedavi dozu, Glinext aç mı tok mu, Glinext hamilelik, Glinext emzirme, Glinext alkol, Glinext kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Pazarlama sonrası verilerde ve kontrollü klinik çalışmalarda, metformin SR uzatılmış salimli tabletler İle tedavi edilmiş hastalarda bildirilen istenmeyen etkiler, yapıları ve şiddetleri

bakımından metformin SR hemen salimli tabletler ile tedavi edilmiş hastalarda bildirilenle benzerdir.

İstenmeyen etkiler, metformin kullanımında meydana gelebilir:

Sıklıklar şöyle tanımlanabilir: Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldekiverilerden hareketle tahmin edilemiyor) ve İzole raporlar.

Metabolizma ve beslenme hastalıkları ................... ............

Çok seyrek:

- Uzun süreli metformin kullanımı sonucunda vitamin B12 emiliminin ve serum düzeylerininazalması. Hastada megaloblastik anemi varsa, böyle bir etiyoloji akla getirilmelidir.

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın:

- Tat alma bozukluklarıGastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın:

- Mide bulantısı, kusma, diyare, karın ağrısı ve iştahsızlık gibi gastrointestinal bozukluklar. Buistenmeyen etkiler en çok tedavi başlangıcında gözlenir ve çoğu vakada kendiliğinden düzelir.Dozun yavaş yavaş arttırılması gastrointestinal tolerabiliteyi arttırabilir.

Hepato-bilier hastalıklar

İzole raporlar:

- Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallikler veya hepatit; metforminin kesilmesiyle bu etkileryok olur.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Çok seyrek:

- Eritem, prurit, ürtiker gibi deri reaksiyonlarıŞüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanaksağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir fwww.titck.gov.tr: e-posta:tyfenıtitçLgoym;; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).