GLINEXT 500 mg 112 mr film tablet { Neutec Inhaler } Etkileşimi

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glinext etkileşimi, Glinext etken madde, Glinext yardımcı maddeler, Glinext alkol, Glinext etkileşim, Glinext kullananlar, Glinext dozu, Glinext kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Önerilmeyen kombinasyonlar:

Alkol:

Akut alkol intoksikasyonunda, özellikle açlık veya malnütrisyon ve karaciğer yetmezliği durumlarında laktik asidoz riski artar.

İyotlu kontrast maddeler

İyotlu kontrast maddelerin İntravasküler yoldan uygulanması, metformin birikimi ve laktik asidoz riski İle sonuçlanan böbrek yetmezliğine neden olabilir.

Metformin kullanımı uygulamadan önce veya uygulama sırasında kesilmeli ve ancak 48 saat sonra böbrek fonksiyonlarının tekrar değerlendirilip, normal bulunmasını takiben başlanmalıdır.

Birlikte kullanımda dikkat edilmesi gereken İlaçlar:

Glukokortikoidler (sistemik veya lokal uygulama), beta-2 agonistleri ve diüretiklerin intrensek hiperglisemik aktiviteleri vardır. Bu konuda hasta uyarılmalıdır ve Özellikle tedavininbaşlangıcında daha sık kan glukoz ölçümleri yapılmalıdır. Eğer gerekliyse diğer ilaç ile tedavisırasında ve diğer ilacın kesilmesinden sonra antidiyabetik ilacın dozu ayarlanmalıdır.ADE-inhibitörleri kan glukoz düzeylerini düşürebilir. Eğer gerekliyse diğer ilaç ile tedavi sırasındave diğer ilacın kesilmesinden sonra antidiyabetik ilacın dozu ayarlanmalıdır.

Loop diüretikleri başta olmak üzere dİüretİkler:

Böbrek fonksiyonlarını azaltma potansiyelleri olması nedeniyle, laktik asidoz riskinde artışa neden olabilirler.