GLINEXT 500 mg 112 mr film tablet { Neutec Inhaler } Dozu

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glinext dozu, Glinext dozaj, Glinext doz aşımı, Glinext uygulama, Glinext kullanım şekli, Glinext kullanımı, Glinext kullanım süresi, Glinext açmı tokmu, Glinext nedir, Glinext ne için kullanılır, Glinext nasıl kullanılır, Glinext faydaları, Glinext etkileri, Glinext günde kaç kez, Glinext sabah mı akşam mı, Glinext fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Monoterapi ve diğer oral antidiyabetik ajanlar ile birlikte kullanımı

• Olağan başlangıç dozu günde 1 defa alınan 1 adet GLİNEXT MR 500 mg film tablettir.

• 10-15 gün sonra kan glukoz düzeyleri temel alınarak doz ayarlaması yapılmalıdır.

Dozun yavaş yavaş arttırılması gastrointestinal tolerabiliteye olumlu katkıda bulunabilir. Tavsiye edilen maksimum doz, günde 4 adet GLİNEXT MR 500 mg film tablettir.

• Doz, her 10-15 günde akşam yemekleriyle birlikte alman 500 mgTık artışlarla maksimum 2000mg’a çıkartılabilir. Glisemik kontrol öğünlerle birlikte, günde 1 seferde 2000 mg’lık doz olarakalınan GLİNEXT MR ile sağlanamazsa, günde 2 sefer 1000 mg’Iık dozlar halinde GLİNEXT MRalınarak sağlanabilir. Glİsemik kontrol hala sağlanamazsa, hastalar günlük maksimum metformindozu olan 3000 mg’lık standart metformin tablet tedavisine geçebilir.

• Metformin tablet tedavisi görmekte olan hastalarda, GLİNEXT MR başlangıç tedavisi çabuksalınan metformin tablet günlük dozuna eşdeğer olmalıdır. Günlük 2000 mg’ın üzerinde metformintedavisi gören hastalarda GLİNEXT MR tablet tedavisine geçiş önerilmez.

• Başka bir oral antiyabetik ajan tedavisinden GLİNEXT MR tablet tedavisine geçilmesi sözkonusuysa; diğer ajan ile tedavi sonlandırılarak yukarıda belirtilen dozlarda GLİNEXT MR tablettedavisine geçilir.

İnsülin ile birlikte kullanımı:

Daha iyi kan glukoz kontrolü sağlamak İçin metformin ve insülin birlikte kullanılabilir. GLİNEXT MR 500 mg günde 1 kez standart başlama dozuyla verilirken, insülin dozu kan glukoz ölçümleritemel alınarak ayarlanır.

Daha önceden metformin ile insülin kombinasyonu alan hastalarda, 850 veya 1000 mg GLİNEXT MR dozu, akşam yemekleri ile birlikte alınan maksimum sırasıyla 1700 ve 2000 mg metformindozlarına eşdeğer olmalıdır; insülin dozu kan glukoz ölçümleri temel alınarak ayarlanmalıdır.

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir.

GLİNEXT MR tablet, yemeklerle birlikte veya öğünler arasında, bütün olarak yeterli miktarda su ile yutularak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

).GLTNEXT MR, serum kreatinin düzeyi erkeklerde >1.5 mg/dL ve kadınlarda >1.4 mg/dL olanhastalarda kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 4.3 Kontrendİkasyonlar).

Karaciğer yetmezliği:

Metformin alındığında laktik asidoz riski söz konusu olduğundan, fonksiyonel karaciğer yetmezliği olan hastalarda GLİNEXT MR kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler,Karaciğer yetmezliği).

Pediyatrik popülasyon:

Mevcut veri eksikliğinden dolayı, GLİNEXT MR çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı kişilerde, böbrek fonksiyonlarını azaltma potansiyeli nedeniyle metformin dozu, böbrek fonksiyonları temel alınarak ayarlanmalıdır. Gerekli olduğu sürece, düzenli olarak böbrekfonksiyon değerlendirmeleri yapılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

85 grama kadar olan metformin dozlarında laktik asidoz gelişebilse bile hipoglisemi görülmemiştir.

Yüksek aşırı doz veya eşlik eden metformin riskleri laktik asidoza neden olabilir.

Laktik asidoz,medikal bir acil durumdur ve hastanede tedavi edilmelidir. Laktat ve metformini yok etmenin enetkili yöntemi hemodiyalizdir.