GLIFOR SR 1000 uzatılmış salınımlı 56 tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glifor gebelik kategorisi B'dir. Glifor hamilelik kategorisi, Glifor gebelik kategorisi, Glifor emzirme, Glifor anne sütüne geçer mi, Glifor laktasyon, Glifor hamilelerde kullanımı, Glifor ve bebek, Glifor kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. bölüm 5.3.). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. GLİFOR SR gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

GLİFOR SR’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Metformin ile yapılan hayvan çalışmaları teratojenik etki göstermemiştir. Küçük klinik çalışmalarda metformin ile ilişkili malformasyon gözlenmemiştir (bkz. bölüm 5.3. klinik öncesi güvenlilik verileri).

GLİFOR SR gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Metforminin emziren sıçanların sütünde bulunduğu tespit edilmiştir. İnsanlarda benzer veriler mevcut değildir; emzirmenin bırakılması veya metforminin bırakılması konusunda ilacın anne için önemi de göz önünde bulundurularak, bir karar verilmesi gerekmektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite