BITIRON 100 tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bitiron dozu, Bitiron dozaj, Bitiron doz aşımı, Bitiron uygulama, Bitiron kullanım şekli, Bitiron kullanımı, Bitiron kullanım süresi, Bitiron açmı tokmu, Bitiron nedir, Bitiron ne için kullanılır, Bitiron nasıl kullanılır, Bitiron faydaları, Bitiron etkileri, Bitiron günde kaç kez, Bitiron sabah mı akşam mı, Bitiron fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Basit guatr, tiroidit ve postoperatif tekrarı önleme tedavisinde günde 1 tablet ile başlanır ve doz günde
4
tablete kadar arttırılabilir.

Hipotiroidizm tedavisi: Vı tablet ile başlanmalı ve her 2-3 haftada bir, % tablet arttırılmalıdır. Uzun süreli miksödem (özellikle de kardiyovasküler harabiyet söz konusu ise) durumlarında doz dikkatle ayarlanmalıdır. Böyle durumlarda; V* tablet ile başlamalı ve günlük maksimum

doz 100-200 mikrogram Tiroksin (T4) olacak şekilde düzenlenmelidir. Tedavinin ilk dört haftası sonunda klinik ve laboratuar tetkiklerine göre preparatın dozu yeniden ayarlanmalıdır.

Miksödem koması: Ani müdahale gerektiren bu durumda ilk seçenek i.v. tedavidir. Klinik tablo stabilize edilince oral tedaviye geçilebilir.

Tiroid supresyon tedavisi: Tiroid hormonunun fizyolojik olarak üretilenden daha fazla alınması endojen hormon üretimini bastırır. Bu nedenle eksojen tiroid hormonu bazen “tiroid supresyon testi”nde kullanılır. Bu supresyon dozu erişkinler için 7-10 gün süre ile verilen kg başına günde

2.6 mikrogram Tiroksin (T4) yani 4 tablettir.

Uygulama şekli:

BİTİRON, çiğnenmeden bir bardak su ile yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Bu popülasyonda kullanımına ilişkin bir kısıtlama

bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon :

Günlük Doz

Konjenital olarak hipotiroidizmli çocuklarda derhal tedaviye başlanmalı ve aralıksız devam edilmelidir. 3 yaşında ilaç 2-8 hafta kesilerek durum yeniden değerlendirilmeli ve gerekirse ilaca yeniden başlayıp uzun süre devam edilmelidir.

Geriyatrik popülasyon : Yaşlılarda kullanımında doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşın dozaj durumunda endojen orijinli hipermetabolik tabloya benzer semptomların tümü görülür. Bu durumda doz azaltılmalı ya da tedaviye ara verilmelidir. Akut aşın dozaj durumlannda; midenin boşaltılması, oksijen verilmesi, kardiyak glikozidlerin uygulanması, propranolol kullanılması gibi yöntemler uygulanmalıdır.