BITIRON 100 tablet Kullananlar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.BITIRON kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

BITIRON'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

  • Etkin madde veya formüldeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlılığınız (alerjiniz) varsa,
  • Tedavi edilmemiş adrenal korteks (böbrek üstü bezinin en dış bölümü) yetersizliğiniz ve tedavi edilmemiş tirotoksikoz denen kanda tiroid hormonlarının aşırı yükselmesine bağlı olarak gelişen hastalığınız varsa kullanmayınız.
  • BITIRON'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • Obezite (aşın şişmanlık) tedavisinde etkili olmadıklanndan ve yüksek dozlarda zehirlenmeye yol açtıklarından kullanılmamalıdır.
  • Kalp damar hastalığınız, yüksek tansiyon veya şeker hastalığınız varsa kullanırken dikkatli olunmalıdır, kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
  • Tiroid hormonu zehirlenmesine ilişkin herhangi bir belirti görüldüğünde (göğüs ağnsı, hızlı nabız, aşırı terleme, sinirlilik) derhal doktorunuza başvurunuz. Tiroid hormonu aldığınız sürece periyodik olarak tiroid durumunuz kontrol edilmelidir.
  • Kolestiraminle birlikte kullanılırken; iki ilacın alınması arasında 4-5 saatlik bir süre olmalıdır.
  • Normal tiroid bezi fonksiyonu bulunmadığı için tiroid hormonu ile devam tedavisi görüyorsanız ve aynı zamanda östrojen veya ağızdan alman doğum kontrol ilaçlan kullanıyorsanız tiroid hormonu dozajının yeniden ayarlanarak arttınlması gerekebilir.
  • Tiroid hormonu ile tedavinin ilk aylannda, çocuklarda saç dökülmesi görülebilirse de bu durum geçicidir.
  • “Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen

    doktorunuza danışınız.”

    BITIRON'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    BİTİRON tabletler yemekle birlikte ya da yemek dışında alınabilir.

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Hamilelik

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza

    danışınız.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme

    Araç ve makina kullanımı

    Araç ya da makine kullanımı üzerine herhangi bir etki bildirilmemiştir.

    BITIRON'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    BİTİRON laktoz içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

    Kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlarla birlikte verildiğinde bu ilaçların etkisini artırabileceği için doz yeniden ayarlanmalı ve pıhtılaşma testleri yapılmalıdır.

    İnsülin veya kan şekerini düşüren (hipoglisemik) ilaçlan kullanan şeker hastalarında, tiroid hormon ilaçlan alınması, insülin ve kan şekerini düşüren ilaçlara ihtiyacı arttırabilir. Bu gibi hastalarda kan şekeri seviyeleri yakından izlenmelidir, gerektiğinde ilaç dozlannın düzenlenmesi için doktorunuza danışınız.

    Normal fonksiyon gösteren tiroid bezi olmayan hastalarda, östrojen veya östrojen içeren doğum kontrol haplan verilirse, tiroid hormon dozunu artırmak gerekebilir. Tiroid hormon tedavisi görüyorsanız, östrojen içeren doğum kontrol haplan kullanmaya başlamadan doktorunuza danışınız.

    Tiroid hormon tedavisi, kalp yetmezliğinde kullanılan digital glikozid içeren ilaçlann zehirlenme etkilerini arttırabilir. Her hangi bir belirtiyle karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz.

    Kansızlığınız nedeniyle demir tedavisi alıyorsanız, tiroid hormon tedavisinin etkileri azalabilir.