GINERA 21 draje Gebelik

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ginera gebelik kategorisi X'dir. Ginera hamilelik kategorisi, Ginera gebelik kategorisi, Ginera emzirme, Ginera anne sütüne geçer mi, Ginera laktasyon, Ginera hamilelerde kullanımı, Ginera ve bebek, Ginera kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye: Gebelik kategorisi X’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

GINERA doğum kontrolü amacıyla kullanılmaktadır. Kullanıldığı sürece fertiliteyi engeller.

Gebelik dönemi:

GINERA’nın gebelikte kullanımı kontrendikedir. Gestoden ve etinilestradiol gebelik döneminde uygulandığı takdirde ciddi doğum kusurlarına yol açmaktadır.

GINERA kullanımı sırasında gebelik meydana gelmesi durumunda kullanım durdurulmalıdır. Ancak, yaygın epidemiyolojik çalışmalar ne gebeliğinden önce KOKkullanmış olan kadınların çocuklarında doğumsal kusur riskinde herhangi bir artışı ne deerken gebeliği süresince yanlışlıkla KOK kullanıldığında oluşan bir teratojenik etkiyigöstermemiştir.

GINERA kullanımına yeniden başlarken postpartum dönemi sırasında artan VTE riski dikkate alınmalıdır (bkz. bölüm 4.2 Pozoloji ve uygulama şekli ve bölüm 4.4 Özelkullanım uyarıları ve önlemleri).

Laktasyon dönemi:

KOK’ların kullanımı süt miktarında azalmaya ve sütün bileşiminde değişikliğe yol açabileceğinden dolayı laktasyon etkilenebilir. Bu yüzden emziren anne bebeğini süttenkesinceye kadar KOK kullanımı genellikle önerilmemelidir. Kontraseptif steroidler vemetabolitleri küçük miktarlarda süte geçebilir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

GINERA bir KHK’dır. Kullanıldığı sürece fertiliteyi engeller.