FERMENTO 80 mg 20 kapsül Zararları

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fermento zararları, Fermento önlemler, Fermento riskler, Fermento uyarılar, Fermento yan etkisi, Fermento istenmeyen etkiler, Fermento cinsel, Fermento etkileri, Fermento tedavi dozu, Fermento aç mı tok mu, Fermento hamilelik, Fermento emzirme, Fermento alkol, Fermento kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalarda, pankreas ekzokrin yetersizlik, kistik fibroz, kronik pankreatit ve pankreas cerrahisi olan altıyüzden fazla hastada en sık gözlenen istenmeyen etkiler gastrointestinal şikayetler şeklinde olup hafif veya orta düzeyde gerçekleşmiştir.

Rapor edilen istenmeyen etkiler aşağıdaki sıklık derecesine göre listelenmiştir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Gastrointestinal bozukluklar

Yaygın: Bulantı, kusma, abdominal distansiyon, konstipasyon veya diyare. Gastrointestinal bozukluklar esas olarak altta yatan hastalıkla ilişilidir. Plaseboyla benzer veya daha düşük oranda karın ağrısı vakaları gözlenmiştir (çok yaygın , > 1/ 10).

Genel bozukluklar

Yaygın olmayan: Deri döküntüsü gibi allerjik tipte reaksiyonlar bildirilmektedir.