FERMENTO 80 mg 20 kapsül Farmakolojik Özellikleri

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Dijestif Enzim Preparatları ATC Kodu: A09AA

FERMENTO®, bileşiminde proteolitik, amilolitik ve lipolitik enzimlerle beraber gaz giderici özelliklere sahip dimetikon ihtiva etmektedir.

Sindirim enzim yetersizliğinin görüldüğü, barsak, safra kesesi, karaciğer ve pankreas fonksiyon bozukluklarında, ya da değişik ve aşırı miktarda yemek yenmesi sonucunda, dolgunluk hissi, gaz, geğirme, gibi şikayetler ortaya çıkmaktadır.

FERMENTO®’nun bileşiminde bulunan Lipaz, Proteaz ve Amilaz enzimleri gıdalar ile alınan yağ, protein ve karbonhidratların sindirim fizyolojisine uygun olarak sindirilmesine katkıda bulunarak, sindirimin normal biçimde gerçekleşmesini sağlar. FERMENTO®’nun içerdiği Dimetikon ise mide-barsak kanalındaki gazların yüzey gerilimini düşürerek, biraraya gelmelerini ve fizyolojik yollardan (yellenme ve geğirme gibi) kolayca dışarı atılabilmelerini sağlar. Böylece mide-barsakta aşırı gaz toplanması ve gerginlik hissi (şişkinlik) ortadan kalkar. Dimetikon fizyolojik olarak inert bir maddedir ve hiçbir toksisitesine rastlanmamıştır. Oral yolla uygulanışından sonra hiçbir değişime uğramadan dışkıyla itrah edilir.

FERMENTO® içerisindeki mikrogranüller mide asidine dayanıklı olmasını sağlayacak şekilde enterik kaplıdırlar. Bu şekilde pankreas enzimleri besinler ile birlikte aktivitelerini kaybetmeden, fizyolojik sindirimde etkili olacakları onikiparmak barsağına geçerler.

5.2. Farmakokinetik özellikler

İçeriğindeki enzimler gastrointestinal yolda lokal olarak etki gösterdiğinden farmakokinetik bilgi bulunmamaktadır. Enzimler işlev gördükten sonra kendileri de barsakta sindirilirler.

Genel özellikler

Eliminasyon:

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Uygulanabilir değildir.