FERMENTO 80 mg 20 kapsül Dozu

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fermento dozu, Fermento dozaj, Fermento doz aşımı, Fermento uygulama, Fermento kullanım şekli, Fermento kullanımı, Fermento kullanım süresi, Fermento açmı tokmu, Fermento nedir, Fermento ne için kullanılır, Fermento nasıl kullanılır, Fermento faydaları, Fermento etkileri, Fermento günde kaç kez, Fermento sabah mı akşam mı, Fermento fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

FERMENTO® doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde, yemeklerle beraber kullanılmalıdır.

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

1-2 kapsül alınmalıdır. Röntgen çekimleri sırasında, gaz bulunmaması için çekimden önce 2 gün, günde 3-4 kere 2 kapsül ve çekim günü sabah aç olarak 2 kapsül alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

Uygulanabilir değildir.

Pediyatrik popülasyon:

Erişkinlerle aynı şekilde kullanılabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Pankreatinin çok yüksek dozları hiperürikozüri ve hiperürisemiye yol açabilir. Toksisitesi düşük olduğu için doz aşımı halinde toksik bir etki beklenmez. Hastanın gastrointestinal sisteminde irritasyon olup olmadığı, olası bir aşırı hassasiyet durumu, kanda ve idrarda ürik asit artışı izlenmelidir. Büyük miktarlarda alındığında dilüsyon tedavisi uygulanabilir. Kusturma ve aktif karbon kullanımı kontrendike değildir. Seyreltme tedavisinde hastaya derhal 120 - 240 ml su verilmelidir (çocuklarda 15 ml/ kg’i geçmemelidir).