FERMENTO 80 mg 20 kapsül Nedir

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fermento nedir, Fermento ne için kullanılır, Fermento ne ilacı, Fermento neye yarar, Fermento ne işe yarar, Fermento neye iyi gelir, Fermento kullananlar, Fermento kullanımı, Fermento uygulama, Fermento etkileri, Fermento faydaları bilgilerini içerir.

2.FERMENTO nedir ve ne için kullanılır?

  • FERMENTO, san başlık, transparan gövde içerisinde açık kahverengimsi yuvarlak granüller ve beyaz enterik kaplı pelletler içeren kapsüller halindedir. Etken madde olarak pankreas bezinin salgıladığı sindirim enzimlerinin ortak adı olan pankreatin ve gaz giderici olarak kullanılan dimetikon içerir.
  • Pankreasın işlev bozuklukları (örneğin pankreatit, kistik fıbroz, achlia gastrica, safra kesesi ve karaciğer hastalıklanndan ileri gelen sindirim bozuklukları); mide-barsak hastalıkları ve ameliyatlarından sonra ortaya çıkan sindirim bozuklukları ve gaz şikayetleri; yemek sonrası şişkinlik ve geğirmelere yol açan dolgunluk hissi, gaz şikayetleri ve sindirim yetersizlikleri; kann bölgesinin radyolojik tetkiklerinden önce mide-barsak kanalındaki gazların giderilmesi amacıyla kullanılan bir ilaçtır.