ETOPOSID EBEWE 100 mg/5 ml IV inf. için kon. çöz. içeren flakon Endikasyonları

Ebv Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Etoposid endikasyonları, Etoposid tedavisi, Etoposid ne işe yarar, Etoposid neye yarar, Etoposid ne için kullanılır, Etoposid nedir, Etoposid faydaları, Etoposid ne ilacı, Etoposid ne zaman kullanılır, Etoposid kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Etoposid intravenöz yoldan kullanılan bir antineoplastik ajandır. Tek başına veya diğer antineoplastik ajanlarla birlikte kullanılabilir.

Etoposid küçük hücreli akciğer kanserinde etkinliği kanıtlanmış diğer kemoterapötik ajanlarla kombine şekilde ve seminomatöz olmayan testis karsinomu tedavisinde uygun cerrahi,kemoterapi veya radyoterapi tedavisi almış hastalarda, etkinliği kanıtlanmış diğerkemoterapötik ajanlarla kombine şekilde kullanılabilir.

Ayrıca, küçük hücreli olmayan akciğer kanserinin palyatif tedavisinde, Hodgkin hastalığının yeniden indüksiyon tedavisinde, Hodgkin dışı lenfoma (non-Hodgkin lenfoma) ve akutmyelositik löseminin indüksiyon tedavisinde ve koriyon karsinomanın indüksiyon ve yenidenindüksiyon tedavisinde objektif yanıt alınabileceği gösterilmiştir.