ERITRETIN 30 gr jel Zararları

Laboratoires Bailleul Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eritretin zararları, Eritretin önlemler, Eritretin riskler, Eritretin uyarılar, Eritretin yan etkisi, Eritretin istenmeyen etkiler, Eritretin cinsel, Eritretin etkileri, Eritretin tedavi dozu, Eritretin aç mı tok mu, Eritretin hamilelik, Eritretin emzirme, Eritretin alkol, Eritretin kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Sıklık sınıflandırması aşağıdaki gibidir:

Çok yaygın > 1/10 Yaygın > 1/100 ile <1/10Yaygın olmayan > 1/1.000 ile <1/100Seyrek > 1/10.000 ile <1/1.000Çok seyrek > 1/10.000

Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin ediliyor).

Enfeksiyon ve enfestasyonlar Seyrek: Uygulama yerinde folikülit

Eritromisin içeren ürünlerin uzun süreli kullanımı seyrek vakalarda gram-negatif foliküliti tetikleyebilir. Bu durumda ürün kesilmeli ve antibiyotik içermeyen bir monopreparat iletedaviye devam edilmelidir.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek: Aleıjik reaksiyonlar

Gastrointestinal hastalıklar

Seyrek: Abdominal rahatsızlık, üst abdomen ağrısı, diyare

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Çok yaygın: Döküntü

Seyrek: Fotosensitivite reaksiyonu, cilt renginde bozulma, ciltte hiperpigmentasyon, ciltte hipopigmentasyon, ürtiker, yüz ödemi

Uygulama yerinde eritem, soyulma, ciltte irritasyon, ciltte yanma hissi, uygulama yerinde batma hissi görülebilir.

Bu lokal etkiler genellikle tedavinin devam etmesi ile kaybolmaktadır. Aşırı irritasyon meydana gelirse, tedavi geçici olarak durdurulmalı ve reaksiyon kaybolduktan sonratedaviye yeniden başlanmalıdır. İrritasyon devam ederse, tedaviye son verilmelidir.Reaksiyonlar genellikle tedavinin sonlandırılmasıyla kaybolmaktadır.

Bütilhidroksitoluen içermesi nedeniyle, kontakt egzama ve deride, gözlerde ve mukozada irritiasyon riski söz konusudur.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok yaygın: Ağrı

Yaygın: Egzama, eksfolyatif dermatit, cilt kuruluğu, eritem, pullanma, yanma ve kaşıntı

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir, (www.titck.gov.tr;eposta;tufam@titck.gov.tr;tel:0 800 314 00 08; faks:0 312 218 35 99)