ERITRETIN 30 gr jel Uyarılar

Laboratoires Bailleul Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eritretin uyarılar, Eritretin zararları, Eritretin önlemler, Eritretin riskler, Eritretin yan etkisi, Eritretin alerji, Eritretin alkol, Eritretin hamileler, Eritretin emzirme, Eritretin araç kullanımı, Eritretin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Ödem, geçici egzama reaksiyonu gibi olası intolerans olguları nedeniyle ilk uygulama öncesinde deri yüzeyinde küçük bir bölgede tekrarlı bir test (touch test) yapılması önerilir.

Aşırı duyarlılık tipi bir reaksiyon veya şiddetli irritasyon ortaya çıkarsa, tedavi geçici veya kesin olarak kesilmelidir.

Kazayla mukoza, gözler, ağız, burun delikleri veya açık yaralar üzerine uygulama yapılması halinde, temas eden bölgeler ılık su ile iyice yıkanmalıdır.

Tedavinin hafif irritan özelliği göz önünde bulundurulduğunda, astrenjan temizleyici kozmetik ürünlerin ve kurutucu veya irritan ajanların (parfümlü veya alkol içeren ürünler gibi) eş zamanlıkullanımından kaçınılmalıdır.

Topikal antibiyotiklerle akne tedavisi, Propionibacterium acnes ve diğer bakterilerde (örn., Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes) antimikrobiyal direnç gelişimi ileilişkilendirilir. Eritromisin kullanımı bu organizmalarda direnç gelişimi ile sonuçlanabilir.Tedavi sırasında klinik direnç gelişimine dair bir kanıt görülürse (örn., kötü yanıt veyadurumda kötüleşme) ERİTRETİN ile tedavi bırakılmalıdır.

Ek irritasyonu teşvik eden güneşe ve ultraviyole lambalara maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. Bununla birlikte, tedavi güneşe maruz kalmanın mümkün olduğunca azaltılması halindesürdürülebilir (şapka takılması ve güneşten koruyucu kullanılması gibi) ve uygulama sıklığıayarlanabilir.

Güneşe istisnai maruz kalma durumunda (örneğin deniz kenarında bir gün), bir gece öncesinde, aynı günde ve sonraki günde uygulanmamalıdır.

Önceki maruz kalmanın yanıklarla (güneş yanığıyla) sonuçlanması durumunda, tedavi yeniden başlatılmadan önce yanıkların tamamen iyileşmesi beklenmelidir.

Kümülatif iritan etki görülebileceğinden eşlik eden topikal tedavi var ise dikkatli kullanılmalıdır. İrritasyon veya dermatit görülürse, uygulama sıklığı azaltılmalı veya tedavigeçici olarak kesilmeli ve irritasyon düzeldiğinde yeniden başlatılmalıdır. İrritasyon devamederse tedavi bırakılmalıdır.

Lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) ya da gözlerde ve mükoz membranlarda irritasyona sebebiyet verebilir.

Kimyasal soyma, dermabrazyon veya lazerle cilt yenileme gibi prosedürlerin uygulandığı ciltler de dahil olmak üzere, aşınmış veya ekzamatöz cilde de uygulanmasından kaçınılmalıdırve uygulama yapılmadan önce cildin iyileşmesi beklenmelidir.

ERİTRETİN bölgesel enterit ülseratif kolit, antibiyotikle ilişkili kolit veya öyküsüne sahip hastalarda (psödomembranöz kolit dahil) dikkatle kullanılmalıdır. Psödomembranöz kolitantibiyotik kullanımı ile bildirilmiş olup hafif ila yaşamı tehdit eder şiddet aralığındagörülebilir. Bu nedenle, antibiyotik kullanımı sırasında veya sonrasında diyare gelişenhastalarda tanısını dikkate almak önemlidir. Her ne kadar bunun topikal uygulananERİTRETİN ile meydana meydana gelme olasılığı daha düşük olsa da, uzun süreli veya önemlidiyare görülürse veya hasta karın kramları yaşarsa, tedavi derhal durdurulmalı ve hasta ileritetkikten geçirilmelidir.

ERİTRETİN yanıcı yapısından ötürü, hastalar uygulama sırasında veya kullanımdan hemen sonra sigara içmemeli veya açık aleve yaklaşmamalıdır.

ERİTRETİN butilhidroksitoluen içerdiğinden lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontak dermatite) ya da gözlerde ve mükoz membranlarda irritasyona sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Veri yoktur.