ELOCON %0.1 30 ml losyon Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elocon nedir, Elocon ne için kullanılır, Elocon ne ilacı, Elocon neye yarar, Elocon ne işe yarar, Elocon neye iyi gelir, Elocon kullananlar, Elocon kullanımı, Elocon uygulama, Elocon etkileri, Elocon faydaları bilgilerini içerir.

2.ELOCON nedir ve ne için kullanılır?

ELOCON, yabancı madde içermeyen renksiz, açık sarı ve homojen özelliklerinde olup 30 mİ losyon içeren plastik şişelerde bulunmaktadır.

ELOCON, deriye damlatılarak kullanılmak üzere hazırlanmış, kortizon-tipi bir hormon ilacıdır. Güçlü kortikosteroidler sınıfında yer alır.

Bu ilaçlar belirli cilt problemlerinden kaynaklanan kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmak amacıyla cildin yüzeyine uygulanır.

ELOCON; psoriasis (sedef hastalığı), atopik dermatit, tahriş edici maddelere bağlı ve/veya alerjik dermatit gibi mometazon furoata yanıt veren bazı iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır ELOCON ; mometazon furoata yanıt veren bazı iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde kaşıntı ve iltihap belirtilerini ortadan kaldırmak için kullanılır.

Psoriasis dirseklerde, dizlerde, saçlı kafa derisinde ve vücudun diğer bölgelerinde kaşıntılı, pullanan, pembe lekelerin görüldüğü bir cilt hastalığıdır. Dermatit cildin dış kaynaklı ajanlara

(örn., deterjanlar) karşı reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkan ve deride kızarıklık ve kaşıntıya

yol açan bir hastalıktır.