AROMASIN 25 mg 30 draje Dozu

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aromasin dozu, Aromasin dozaj, Aromasin doz aşımı, Aromasin uygulama, Aromasin kullanım şekli, Aromasin kullanımı, Aromasin kullanım süresi, Aromasin açmı tokmu, Aromasin nedir, Aromasin ne için kullanılır, Aromasin nasıl kullanılır, Aromasin faydaları, Aromasin etkileri, Aromasin günde kaç kez, Aromasin sabah mı akşam mı, Aromasin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Fozoloji:

Yetişkin ve yaşlı hastalar

Erken evre meme kanseri bulunan postmenopozal dönemdeki kadınlarda AROMASİN tedavisine 5 yıllık yardımcı endokrin tedavi tamamlanıncaya kadar veya lokal ya da uzak nükse veya diğer memede yeni kanser görülene kadar devam edilmelidir.

İlerlemiş meme kanseri bulunan kişilerde AROMASİN tedavisine tümörde progresyon görülene kadar devam edilmelidir.

Uygulama sildiği ve süresi:

Erken evre ve ilerlemiş meme kanserinde AROMASİN5 in tavsiye edilen günlük dozu, tercihen yemeklerden sonra günde bir kez 25 mg’lık bir drajedir.

Günlük doz zamanında alınmazsa, hatırlandığında derhal alınmalıdır; ancak, bu arada bir sonraki dozun vakti yaldaştıysa, atlanan doz telafi edilmemelidir.

Rifampisin veya fenitoiıı gibi kuvvetli CYP 3A4 indükleyiciler ile AROMASİN alan hastalarda, önerilen doz günde bir kez yemeklerden sonra 50mg AROMASİN’dir.

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir.

Özel popülasyoıılara ilişldn ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir (Bkz. Kısmı 4.4, 5.2).

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Eksemestan ile yürütülen klinik çalışmalarda, sağlıklı kadın gönüllülere 800 mg’a kadar tek doz, ilerlemiş meme kanseri olan postmenopozal dönemdeki kadınlara ise 600 mg’a kadar olan dozlar verildiğinde, bu dozlar iyi tolere edilmiştir. Eksemestamn yaşamı tehdit eden semptomlarla sonuçlanabildi tek dozu bilinmemektedir. Mg/m" esasına göre insanlara tavsiye edilen dozun 2000 ve 4000 katına eşit dozların, sırasıyla sıçanlara ve köpeklere, tek doz oral uygulanmasından soma ölüm görülmüştür. Doz aşımı için spesifik bir antidot yoktıır ve tedavi semptom atiktir. Yaşam belirtilerinin sık monitorizasyonu ve hastanın yalcın takibini içeren genel desteldeyici tedavi yapılmalıdır.

4 (%0.2)

enfarktüs

13 (%0.6)