AROMASIN 25 mg 30 draje Uyarılar

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aromasin uyarılar, Aromasin zararları, Aromasin önlemler, Aromasin riskler, Aromasin yan etkisi, Aromasin alerji, Aromasin alkol, Aromasin hamileler, Aromasin emzirme, Aromasin araç kullanımı, Aromasin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Erken evre meme kanseri bulunan postmenopozal dönemdeki kadmlarda Eksemestan kullanımında, HDL-kolesteroldeki hafif bir düşüş dışında koagülasyon parametrelerinde ve plazma lipidlerinde değişiklik olmamışür. Homosistein seviyelerinde ve kemik formasyonu ve kemik resoıpsiyon belirteçlerinde belirgin artış gözlenmiştir.

Eksemestan, premenopozal endokrin durumda olan kadınlarda kullanılmamalıdır. Bu nedenle, klinik olarak uygun görüldüğünde, LH, FSH ve östradiol seviyelerinin değerlendirilmesi ile postmenopozal durum tespit edilmelidir.

Eksemestan kuvvetli bir östrojen düzeyi düşürücü etkin madde olduğundan, kemik mineral yoğunluğunda azalma beklenebilir. Eksemestan ile adjuvaıı tedavi snasında, osteoporozu olan veya osteoporoz riski olan kadınlarda, tedavi başlangıcında kemik mineral yoğunlukları ölçülmelidir. Eksemestan ile tedavi edilen hastalar dikkatle izlenmeli ve gerektiğinde osteoporoz tedavisi başlatılmalıdır.

Eksemestan, karaciğer ya da böbrek hasan olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

AROMASİN sukroz içerir. Seyrek olarak frulctoz intoleransı, glulcoz-galaktoz malabsorbsiyonu veya sükraz-izomaltaz yetmezliği kalıtımsal problemleri bulunan hastalar bu tıbbi ürünü kullanmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

İlacın kullammı ile birlikte uyuşuklıüc, uylcu hali, asteni ve baş dönmesi rapor edilmiştir. Bu gibi şikayetlerin oluşması durumunda, taşıt ve makine kullamrm için gereken fizilcsel ve/veya zilıinsel yeteneğin bozulabileceği hususunda hastalar uyarılmalıdrr.