AROMASIN 25 mg 30 draje Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aromasin nedir, Aromasin ne için kullanılır, Aromasin ne ilacı, Aromasin neye yarar, Aromasin ne işe yarar, Aromasin neye iyi gelir, Aromasin kullananlar, Aromasin kullanımı, Aromasin uygulama, Aromasin etkileri, Aromasin faydaları bilgilerini içerir.

2.AROMASIN nedir ve ne için kullanılır?

Her bir draje 25 mg eksemestan içerir ve 30 drajelik blisteı* ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

Yu var lale, bikonveks, yaklaşık 6 mm çapında gri beyaz — hafif gri, bir yüzü siyah mürekkep ile “7663” baskılı şeker kaplı tabletlerdir.

AROMASİN, aromataz inhibitörü olarak bilinen bir ilaç gurubuna aittir. Bu ilaçlar, özellikle menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda cinsiyet hormonlarının, östrojenlerin yapılması için gerekli olan aromataz denilen bir maddeyle etkileşirler. Vücuttaki östrojen düzeylerinin azaltılması, hormona bağımlı meme kanseri tedavisinde kullanılan bir yoldur.

Postmenopozal hormon reseptörü pozitif (östrojen ve/veya progesteron reseptörü) olan erken evrede meme kanserli hastalarda 2-3 yıl tamoksifen kullanımı sonrasında toplam hormonal tedavi süresi 5 yıla tamamlanacak süre ile endikedir.

Postmenopozal hormon reseptörü pozitif (östrojen ve/veya progesteron reseptörü) olan ilerlemiş meme kanserli hastaların tedavisinde ve endokrin tedavi sonrası ilerlemiş hastalığı olanlarda endikedir.