EKIPIM 0.5 gr IM/IV enjektabl toz içeren 1 flakon Endikasyonları

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ekipim endikasyonları, Ekipim tedavisi, Ekipim ne işe yarar, Ekipim neye yarar, Ekipim ne için kullanılır, Ekipim nedir, Ekipim faydaları, Ekipim ne ilacı, Ekipim ne zaman kullanılır, Ekipim kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

EKİPİM aşağıda belirtilen enfeksiyonların tedavisinde eğer etken organizma duyarlı ise kullanılır.

- Pnömoni ve bronşit dahil alt solunum yolu enfeksiyonları

- Piyelonefrit dahil komplike ve komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonları

- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları

- Peritonit ve safra yolu enfeksiyonları dahil batın içi enfeksiyonlar

- Jinekolojik enfeksiyonlar

- Septisemi

- Febril nötropenide ampirik tedavi: Sefepim febril nötropeninin ampirik tedavisindemonoterapi olarak endikedir. Çok ağır enfeksiyon riski taşıyan hastalarda (örneğinkemik iliği transplantasyonu öyküsü olan, hipotansiyonu olan, hematolojik birbozukluğa sahip, şiddetli ya da uzamış nötropenisi olan hastalar) antimikrobiyalmonoterapi uygun olmayabilir.

- Intra-abdominal ameliyat geçiren hastalarda cerrahi profilakside

- Çocuklarda bakteriyal menenjit

Enfeksiyon etkeni organizmanın sefepime duyarlılığını saptamak için kültür ve duyarlılık testleri yapılmalıdır. EKİPİM ile ampirik tedavi duyarlılık testlerinin sonuçlarıbeklenmeden başlatılabilir ve bu testlerin sonuçları belirlendiğinde antibiyotik tedavisisonuca göre düzenlenmelidir.

EKİPİM gram-pozitif ve gram-negatif bakterilere karşı geniş spektrumlu bakterisid etkisi nedeni ile enfeksiyona neden olan organizmanın/organizmaların belirlenmesinden öncemonoterapi olarak uygulanabilir. Aerobik - anaerobik karışık enfeksiyon riski olanhastalarda, özellikle eğer sefepime duyarlı olmayan bakteriler varsa, tedavinin başındaetken organizma belirlenene kadar anti-anaerobik bir ilacın tedaviye ilavesi önerilir.Sonuçlar belli olunca, duyarlılık profiline göre, EKİPİM’in diğer antiinfektif ajanlarlakombine uygulanıp uygulanmayacağına karar verilir.