EKIPIM 0.5 gr IM/IV enjektabl toz içeren 1 flakon Gebelik

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ekipim gebelik kategorisi B'dir. Ekipim hamilelik kategorisi, Ekipim gebelik kategorisi, Ekipim emzirme, Ekipim anne sütüne geçer mi, Ekipim laktasyon, Ekipim hamilelerde kullanımı, Ekipim ve bebek, Ekipim kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: Gebelik Kategorisi: B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Sıçanlara 1000 mg/kg/gün dozlara kadar (mg/m2 baz alınarak yapılan hesaplamada günlük önerilen maksimum insan dozunun 1.6 katı), farelerde 1200 mg/kg dozlara kadar (yaklaşık

mg/m2 baz alınarak yapılan hesaplamada günlük önerilen maksimum insan dozu kadar)

2

veya tavşanlara 100 mg/kg dozlarda (mg/m baz alınarak yapılan hesaplamada günlük önerilen maksimum insan dozunun 0.3 katı) organogenez döneminde verilen sefepimteratojenik veya embriyosidal değildir.

EKİPİM doğum kontrol haplarının etkinliğini azaltabilir ve gebeliğe neden olabilir.

Gebelik dönemi:

Sefepim için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin yeterli klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya dadoğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon Dönemi

Sefepim çok düşük konsantrasyonlarda anne sütüyle atılmaktadır. Emziren kadınlara sefepim uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite:

Sıçanlarda hiçbir fertilite yetersizliği görülmemiştir.