EKIPIM 0.5 gr IM/IV enjektabl toz içeren 1 flakon Etkileşimi

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ekipim etkileşimi, Ekipim etken madde, Ekipim yardımcı maddeler, Ekipim alkol, Ekipim etkileşim, Ekipim kullananlar, Ekipim dozu, Ekipim kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

EKİPİM çözeltileri pek çok beta-laktam antibiyotikler gibi metronidazol, vankomisin, gentamisin, tobramisin sülfat ve netilmisin sülfat çözeltileri ile etkileşebileceğindenkarıştırılmamalıdır, çünkü fiziksel ya da kimyasal geçimsizlik söz konusudur. Ancak, eğerEKİPİM ile aynı zamanda tedavi gerekiyorsa, bu antibiyotikler ayrı ayrı uygulanmalıdır.

Aminoglikozid antibiyotiklerin nefrotoksisite ve ototoksisite potansiyellerinin yüksek olması nedeniyle yüksek dozlarda aminoglikozidlerin EKİPİM ile birlikte uygulanmasıhalinde böbrek fonksiyonları dikkatle izlenmelidir. Probenesid böbrek tübüler sekresyonuazaltır ve bu mekanizma ile atılan sefalosporinlerin eliminasyon ömrünün uzamasına vetoksisite riskinin artmasına neden olur. Diğer sefalosporinler ile furosemid gibi güçlüdiüretiklerin birlikte uygulanması ile nefrotoksisite rapor edilmiştir.

EKİPİM ile tedavi edilen hastalarda hatalı pozitif glikozüri reaksiyonları görülebilir. Glikoz-oksidazı baskılayan metodlarla hatalı pozitif reaksiyonlar görülmemiştir.