DULOXX 30 mg 56 kapsül Kontrendikasyonları

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Duloxx Kontrendikasyonları, Duloxx Sakıncaları, Duloxx etkileri, Duloxx alerji, Duloxx kullanım alanları, Duloxx zararları, Duloxx belirtileri, Duloxx kullanım süresi, Duloxx kullanım şekli, Duloxx etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

Asın Duyarlılık: DULOXX, duloksetine veya formülündeki diğer maddelerden birine karşı bilinen aşın duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

Monoamin oksidaz inhibitörleri: Selektif olmayan geri dönüşümsüz monoamir inhibitörü (MAOİ) kullanan hastalarda eşzamanlı duloksetin kullanımı serotoneıjil ciddi, bazen ölümcül ilaç etkileşmeleri nedeniyle kontrendikedir (bkz. bölüm 4.4.).

oksidaz

ilaçlarla

ı sonucu

Karaciğer hastalığı sonucu karaciğer yetmezliği: Duloksetin, karaciğer hastalı^ karaciğer yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir (bkz. bölüm 5.2).

Fluvoksamin. siprofloksasin veva enoksasin: Duloksetin ile fluvoksamin, siproflokshsin veya enoksasin (öm. Potent CYP1A2 inhibitörleri)’nin kombine kullanımı duloksetiniı plazma konsantrasyonlannı artırdığı için birlikte kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 4.5).

Kontrol altında olmavan dar açılı glokom: Klinik çalışmalarda duloksetin cullanımı midriyazis riskini artırmıştır; bu nedenle kontrol altında bulunmayan dar açıl| glokom vakalannda kullanımından kaçınılmalıdır.

Hipertansif kriz oluşturması nedeniyle kontrol edilemeyen hipertansiyonu olan hastalarda duloksetin ile başlangıç tedavisi kontrendikedir (bkz. bölüm 4.4 ve 4.8).