DULOXX 30 mg 56 kapsül Gebelik

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Duloxx gebelik kategorisi C'dir. Duloxx hamilelik kategorisi, Duloxx gebelik kategorisi, Duloxx emzirme, Duloxx anne sütüne geçer mi, Duloxx laktasyon, Duloxx hamilelerde kullanımı, Duloxx ve bebek, Duloxx kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyo ı)

Doğum döneminde duloksetin, ancak potansiyel yararlar fetusun maruz kal ıbileceği potansiyel risklerden fazla olduğu sürece kullanılmalıdır. Tedavi sırasında gebe kalan ya da gebe kalmayı planlayan hastalann bu durumu hekimlerine bildirmeleri önerilmelidir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda duloksetinin kullanımına ait yeterli veri bulunmamaktadır, t ayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar duloksetinin sistemik maruziyet seviyelerindeki (EAA) üreme toksisitesi maksimum klinik maruziyete göre daha düşüktür, insanlar için potansiyel risk bilinmemektedir. Epidemiyolojki veriler, gebelikte SSRTlann özellikle geç gebelikte kullammı sonucu yeni doğanda kalıcı pulmoner hipertansiyon riskini artırdığı gösten nektedir. Yeni doğanda kalıcı pulmoner hipertansiyonun SNRI tedavisiyle ilgisini araştıran bi * çalışma yapılmadığından bu potansiyel riskin ilgili etki mekanizmasını dikkate alarak (serot unin geri alım inhibisyonu) duloksetinle olduğu göz ardı edilemez.

Diğer serotonerjik tıbbi ürünlerde olduğu gibi, yakın dönemde matemal d kullanımından sonra bebekte kesilme semptomlan oluşabilir. Duloksetinle görüler semptomları hipotoni, tremor, heyecanlılık, beslenme güçlüğü, solunum sıkıntısı ve içerebilir. Vakalann çoğu ya doğum sırasında ya da doğumu takiben ilk birks meydana gelir.

ıloksetin kesilme nöbetleri ç günde

Laktasyon dönemi

Çocuklannı emzirmeyen 6 emziren hasta üzerinde yapılan bir çalışmaya göre duloksetin insan sütüne çok zayıf olarak salgılanmaktadır. Tahmini günlük mg/kg bazında bebek dozu yaklaşık matemal dozun %0.14’ü kadardır, (bkz. bölüm 5.2). Bebeklerde duloksetinin güvenliliği bilinmediğinden emzirme sırasında DULOXX kullanımı önerilmemektedir.

Üreme yeteneği / Fertilite