DOPALEVO 200/50/200 mg 100 film tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dopalevo gebelik kategorisi C'dir. Dopalevo hamilelik kategorisi, Dopalevo gebelik kategorisi, Dopalevo emzirme, Dopalevo anne sütüne geçer mi, Dopalevo laktasyon, Dopalevo hamilelerde kullanımı, Dopalevo ve bebek, Dopalevo kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar uygun bir doğum kontrolü uygulamalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve-veya embriyonel/fetal gelişim ve-veya doğum ve-veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Annenintedavisi için yam fötüse olası riskten fazla değilse gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebe kadınlarda levodopa/karbidopa/entakapon kombinasyonunun kullanımıyla ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. Hayvanlarda yapılan çalışmalarda, ayn ayrı bileşiklerin üremetoksisitesine yol açtığı gösterilmiştir (Bkz. Bölüm 5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri).İnsanlar için olası risk bilinmemektedir. DOPALEVO gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Levodopa insanlarda anne sütüne geçer. Levodopa tedavisi sırasında laktasyonun baskılandığına dair kanıtlar bulunmaktadır. Hayvanlarda yapılan çalışmalarda karbidopa veentakaponun anne sütüne geçtiği saptanmıştır, ama bunların İnsanlarda anne sütüne geçipgeçmediği bilinmemektedir. Levodopa, karbidopa ya da entakaponun bebek için güvenli olupolmadığıbilinmemektedir.Kadınlar DOPALEVO tedavisisırasında bebeklerini

emzirmemelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Entakapon, karbidopa veya tek başına levodopa ile yapılan klinik öncesi çalışmalarda fertilite üzerinde herhangi bir advers etki gözlenmemiştir. Entakapon, levodopa ve karbidopakombinasyonu ile hayvanlarda fertilite üzerine çalışmalar yapılmamıştır