DELIX DUO 5 MG+5 mg 30 tablet Kullanımı

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.DELIX DUO nasıl kullanılır ?

DELİX DUO'yu daima doktorunuzun belirlediği miktarda alınız. Doktorunuzun belirlediği miktardan fazlasını almayınız. Şüphe duyduğunuz anda almanız gereken miktarı, doktorunuz veya eczacınızla kontrol ediniz.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

DELİX DUO için başlangıç dozunuz doktorunuz tarafından daha önceki tansiyon tedaviniz dikkate alınarak belirlenecektir. Alabileceğiniz en yüksek DELİX DUO günlük dozu 5 mg/5 mg'dır.

Uygulama yolu ve metodu

DELİX DUO düzenli olarak, günde bir kez alınmalıdır. Genellikle günlük dozun sabahları tek doz halinde aç iken veya fazla yağ ya da karbonhidrat içermeyen hatif bir yemekten sonra, en az yarım bardak su ile alınması önerilmektedir.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda ve ergenlerde kullanımı: Etkinlik ve güvenilirliği değerlendirilmediğinden DELİX DUO'nun bu yaş grubunda kullanımı önerilmemektedir.

Yaşlılarda Kullanımı: Bu yaş grubunda doz ayarlaması gerekmemektedir. Yetişkinlere verilen dozlar uygulanabilir.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği olaıı hastalarda: Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 20-60 ml/dak) ve diüretik tedavisi gören hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Bu hastalarda tedavi süresince böbrek fonksiyonları yakından izlenmelidir. DELİX DUO ciddi derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klerensi 20 ml/dakika'nın altında olan) kullanılmamalıdır.

4

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda:

Yaşlılarda kullanımı

Eğer DELİX DUO'nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla DELIX DUO kullanırsanız

DELİX DUO 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmasanız derhal doktorunuza ya da en yakın hastaneye başvurunuz.

Kazayla ilaç alma durumlarında kullandığınız DELİX DUO ambalajını da yanınıza alarak derhal doktorunuza veya en yakın hastaneye başvurunuz.

DELIX DUO'i kullanmayı unuttuysanız

İlacınızı almayı unuttuğunuzu farkettiğiniz an. aynı günde olduğu sürece ilacınızı alınız. Ertesi günkü dozunuzu zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

DELIX DUO ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuz aksini belirtmedikçe, iyi hissediyor olsanız bile, ilacınızı kullanmaya devam ediniz. DELİX DUO tedavisini sonlandırmak, şikayetlerinizin yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir.