DELIX DUO 5 MG+5 mg 30 tablet Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Delix Duo gebelik kategorisi D'dir. Delix Duo hamilelik kategorisi, Delix Duo gebelik kategorisi, Delix Duo emzirme, Delix Duo anne sütüne geçer mi, Delix Duo laktasyon, Delix Duo hamilelerde kullanımı, Delix Duo ve bebek, Delix Duo kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi

Gebelik kategorisi: D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadııılar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve-veya embriyonel/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

DELİX DUO gebelik veya gebe kalmayı planlayan kadınlarda kullanılmamalıdır. Gebe kalma potansiyeli olan kadınlara DELİX DUO dahil, bu gruptaki ilaçların gebelik süresince ortaya çıkabilecek potansiyel riskleri konusunda bilgi verilmelidir. Tedavi sırasında gebelik fark edilecek olursa, DELİX DUO kullanımı mümkün olan en kısa zamanda durdurulmalıdır.

Gebelik dönemi

DELİX DUO’nun gebelikte kullanımı kontrendikedir. Kalsiyum antagonistleri doğum sırasında uterusuıı kasılmalarını inhibe edebilir. Doğumun uzun dönem gebelikte geciktiğini gösterir veri bulunmamaktadır. Anne hipotansif ise ve periferal vazodilatasyon yoluyla kan akımının dağılımı nedeniyle uterus perfüzyonunun azalması mevcut ise fötal hipoksi riski bulunabilir. Ramiprilin insanlarda gebelikte kullanımına ilişkin kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. ADE inhibitörleri, gebe kadınlara uygulandığında, plasentayı geçer ve fötal ve doğum sonrası morbidite ve mortaliteyi artırabilir.

ADE inhibitörlerinin ikinci ve üçüncü trimesterlerde gebe kadınlara uygulanması, yeni doğanda hipotansiyon, böbrek yetmezliği, yüz veya kemik anormallikleri ve/veya ölüme neden olabilmektedir. Fetusün renal fonksiyonunda azalmayı yansıtan maternal oligohidramniyoz da bildirilmiştir. Hamileliğin ilk dönemiyle sınırlı olarak DELİX DUO kullanımının fetus üzerinde istenmeyen etkilerinin olup olmadığı bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Ramiprilin insanlarda anne siitiine geçip geçmediği bilinmemektedir, ancak felodipin insan sütüne geçmektedir.

Bu nedenle DELİX DUO emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Ü re m e yete n eğ i/Fe rt i I i te